- REKLAMA -
15.7 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Saradnja sa Fondacijom Divac daje dobre rezultate

Saradnja sa Fondacijom Divac daje dobre rezultate

- REKLAMA -

U okviru projekta edukacije poljoprivrednika sa teritorije grada Užica, u petak su održana predavanja o savremenom pčelarstvu i stočarskoj proizvodnji mleka na farmama.

Marko Stevanović, član Gradskog veća za poljoprivredu, naglasio je da je saradnja sa Fondacijom Divac, koja traje od 2016. godine i sa kojom su udružena sredstva od preko 11 miliona za razvoj poljoprivrede na području Užica, najviše za razvoj ovčarstva i kozarstva, izuzetno korisna i da je dala vidljive rezultate.

Ekonomski savetnik u Fondaciji Ana i Vlade Divac Nada Obradović objasnila je da su predavanja ulaganje u znanje pčelara i stočara i da su značajna radi boljeg ostvarenja i onog materijalnog dela ulaganja u proizvodnju, bilo da je reč o ovčarstvu, kozarstvu, pčelarstvu:

„Nedavno smo kao Fondacija proslavili 12 godina postojanja. Prošle godine smo sa 2,2 miliona dinara pomogli kroz razne vidove, materijalno i nematerijalno, a pomažemo i praktikante u okviru projekta od kojih se posle preko 40 odsto zaposlilo. Ove godine u Užicu i još tri opštine nastavljamo poljoprivredni program koji je materijalan, jer proizvođači dobijaju pčelinja društva i opremu za razvoj pčelarstva.“

U toku je konkurs za pčelare u visini od četiri miliona dinara koji su organizovali i finansirali grad Užice i Fondacija Ana i Vlade Divac.

Izvor i foto: Uzice.rs

Radio Luna/M.P.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
scattered clouds
15.7 ° C
15.7 °
15.7 °
81 %
1.3kmh
29 %
Ned
31 °
Pon
29 °
Uto
17 °
Sre
22 °
Čet
15 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

190 komentari

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime