- REKLAMA -
14.1 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Sevojno do jeseni dobija nov magistralni cevovod

Sevojno do jeseni dobija nov magistralni cevovod

- REKLAMA -

Raspisan je tender za rekonstrukciju čeličnog magistralnog cevovoda u Sevojnu za koji su Grad i užički Vodovod izdvojili skoro 90 miliona dinara. Rekonstrukcijom će biti rešen dugogodišnji problem vodosnabdevanja. Otvaranje ponuda za izvođače je 8. marta, a radovi će početi krajem tog meseca.

Dirketor JKP Vodovod Duško Ljujić kaže da će tokom radova funkcionisati stari cevovod i stanovnici će imatiredovno snabdevanje vodom, a saobraćaj će se odvijati uz propisanu siganilazicju.

Foto: S.S.

Procedura je takva da se prvo postavi i napuni novi cevovod, pa se jedan po jedan priključak prebacuje i posle toga se gasi stari cevovod. U poslednjih tri godine građani Sevojna su više od 15 puta ostajali bez vode. Imali smo odobrenje 2020. godine da radimo taj projekat, ali zbog većih prioriteta je preusmeren na drugu stranu, rekao je Ljujić dodajući da je rok za izvođenje radova 90 dana odnosno najkasnije do početka jeseni.

Grad Užice i Vodovod su izdvojili oko 90 miliona dinara čime se rešava problem vodosnabdevanja.

Foto: S.S.

Užički Vodovod je projekat rekonstrukcije predao u Kancelariju za javna ulaganja pre dve godine. Mi smo očekivali podršku Kancelarije, ali nismo više mogli da čekamo i odlučili smo se da zajedno sa Vodovodm krenemo u realiziaciju ovog projekta, rekla je gradonačelnica Jelena Raković Radivojević.

Ona je najavila da će se nastaviti sa radom na započetim projektima u Sevojnu među kojima su ambulanta u Sevojnu i asfaltiranje puteva u centru ina periferiji.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
14.1 ° C
14.1 °
14.1 °
70 %
2.1kmh
5 %
Pet
19 °
Sub
15 °
Ned
15 °
Pon
17 °
Uto
19 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime