- REKLAMA -
12.7 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Užičani otišli na miting u Beograd

Užičani otišli na miting u Beograd

- REKLAMA -

Prema tvrdnji užičkog gradonačelnika i šefa lokalnih naprednjaka Tihomira Petkovića, iz Užica je jutros, oko 10 časova, krenulo „oko 1.500 ljudi sa oko 30 autobusa“ na mining Aleksandra Vučiča u Beograd.

Tekst/Audio/ Foto N. Kovačević

Sa parkinga, kod gradskog stadiona, krenulo je 13 autobusa sa registarskim oznakama Užica, Priboja i okolnih gradova, pa čak i Nikšića, ali Petković, koji je predvodio konvoj, objasnio je da će „ostatak autobusa krenuti iz Sevojna, Krčagova i drugih lokacija u gradu“.

Gradonačelnik Tihomir Petković

Među „putnicma“ su bili i članovi Gradskog veća, načelnici gradskih uprava, direktori lokalnih javnih preduzeća i ustanova, zaposleni u javnom sektoru, ali Petković tvrdi da je u konvoju „najmanje zaposlenih u javnom sektoru grada“.

Gradonačelnik Tihomir Petković 

Pojedini građani, koji podržavaju naprednjake, ispratili su ih i zatražili od njih da „pozdrave predsednika Vučića“.

Nataša

Bilo je i onih koji su negodovali…

Miloš

Grupa Užičana, koja je nosila veliki transparent „1od 5 miliona“, ispratila je mitingaše zvižducima pištaljki i povicima „Uaaaa“, „Ko vam čuva Gradsku kuću“, „Odoše naprednjaci“, „Užice je danas slobodan grad“, „Sram vas bilo“, „Gotov je“, „Pašće“…

„Pazite da se ne udavite sendvičima“, uzviknila je mlađa Užičanka iz te grupe, na šta je korpulentni vozač kombija sa naprednjacima uzvratio psovkama i uvreda.

Pristalice Jedan od pet miliona

U jednom trenutku, pored te grupe, prošao je Nemanja Nešić, zamenik gradonačenika u ostavci, zajedno sa svojim stranačkim kolegom i odbornikom Mihajlom Balabanom.  „Uaaaaaa, bagro, sram te bilo! Što si podvio rep? Čega se stidiš“, bili su povici namenjeni Nešiću, na koje on nije reagovao.

Grupa mitingaša je, kako svedoči konobar u kafani „Ćiro“, pobegla iz kafane, ne plativši račun za piće od 800 dinara.

Miting Aleksndra Vučića biće večeras u 16 časova. 

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
12.7 ° C
12.7 °
12.7 °
98 %
0.3kmh
100 %
Pet
18 °
Sub
20 °
Ned
22 °
Pon
24 °
Uto
24 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

386 komentari

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime