- REKLAMA -
14.7 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Četrnaesti protest „1 od 5 miliona“ u Užicu (AUDIO)

Četrnaesti protest „1 od 5 miliona“ u Užicu (AUDIO)

- REKLAMA -

„Na izborima, ako budu pošteni i fer, pobedićemo Vučića“, poručio Nebojša Zelenović, govornik na protestu “1 od 5 miliona” u Užicu

Tekst, foto i audio: N. Kovačević

Sa 14. protesta, održanog večeras u Užicu, na kome je bilo oko 300 ljudi, Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca, poručio je da će građani Srbije „pobediti režim Aleksandra Vučića, ukoliko izbori budu fer i pošteni“.

„Na takvim izborima, Vučić neće imati ni 15 odsto glasova“, dodao je Zelenović.

Njega je voditelj protesta Zoran Filipović najavio kao gradonačelnika grada koji odoleva Vučiću, poput galskog sela iz stripa o Asteriksu i Obeliksu koji odolevaju Gaju Juliju Cezaru.

Zelenović je naveo primere dobre prakse iz Šapca, u kome građani, a ne ne šef države ili premijerka, kako je istakao,  odlučuju na koji način će se trošiti budžetski novac,  a potom istakao da su Srbiji potrebni obrazovani i uspešni ljudi.

On je poručio Užičanima da moraju što pre da se oslobode Tihomira Petkovića, gradonačelnika, i Nemanje Nešića, njegovog dojučerašnjeg zamenika koji je skoro godinu i po bio u ostavci, a koji je će uskoro postati Petkovićev pomoćnik.

Nebojša Zelenović- SNIMAK

Četrnaeti protest u Užicu Foto: N.Kovačević

Protestna šetnja Foto: N. Kovačević

Ocenivši da za „Srbiju ima nade, jer su građani, koji mesecima mirno i dostojanstveno protestuju, uspeli da se odupru režimu i da je na protestu u Beogradu 13.aprila bilo 50.000 ljudi“, Zelenović je ocenio da to govori „da smo mnogo bolji, nego što smo mislili, a da Vučić na sve to nema odgovora, jer ne razume Srbiju i potrebu građana da žive u normalnom i uređenom društvu“.

„Mi smo društvo u kome nema dijaloga i to moramo da promenimo. Potreban nam je dijalog kako bismo pobedili Vučića na prvim i poštenim izborima i u tome ćemo sigurno uspeti“, poručio je gradonačelnik Šapca.

Uz zvuke pištaljki i trubica, građani su šetali centrom grada, a novo okupljanje biće u četvrtak, 2.maja, u 20 časova, takođe ispred užičke skupštine.  

Loša nezvanična vest

Rekavši da „uvek ima loših vesti“, Zoran Filipović je rekao da se „po gradu šuška o tome da će biti dozidan jedan sprat na užičkoj Gradskoj kafani“.                                                         

Zoran Filipović- SNIMAK

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
14.7 ° C
14.7 °
14.7 °
92 %
1kmh
100 %
Čet
15 °
Pet
18 °
Sub
20 °
Ned
22 °
Pon
24 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

253 komentari

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime