- REKLAMA -
14.1 C
Užice
Početna Slobodno vreme Sport Počele pripreme za MOSI u Novoj Varoši

Počele pripreme za MOSI u Novoj Varoši

- REKLAMA -

U toku je rekonstrukcija gradskog stadiona na Branoševcu u Novoj Varoši u sklopu priprema za 57. MOSI. Prema rečima predsednika Opštine Radosava Vasiljevića, nakon 30 godina, tartan podloga na atletskoj stazi biće zamenjena novom. Ukupna vrednost radova iznosi blizu 45 miliona dinara a sredstva je obezbedila Opština iz sopstvenog budžeta.

Pored stadiona na Branoševcu, rekonstruišu se i svi manji tereni za mali fudbal, košarku i rukomet. Vasiljević kaže da će se za organizaciju MOSI potrošiti oko 70 miliona dinara, a lokalna samouprava sve finansira iz sopstvenog budžeta.

Novac jeste veliki, ali pored toga što omogućava da se tradicija MOSI očuva i nastavi, sve što je uloženo u sportsku infrastrukturu ostaće da služi budućim generacijama ali i promociji ove opštine koja svakako ima mnogo toga da ponudi turistima, kaže Vasiljević.

Svečano otvaranje zakazano je za 20. jul i za sada najavljeno učešće 28 gradova i opština sa preko 2 000 učesnika.

Održavanje MOSI se poklapa sa najvećom turističkom manifestacijom Zlatar fest, pa od 20. do 30 jula, svi koji dođu u Novu Varoš moći da uživaju u koncertima Aca Pejovića, Aleksandre Prijović, Amadeus benda, Saše Matića, Van Goga i Ane Bekute.

- Advertisement -
IZVORPPMedia
- REKLAMA -
Užice
clear sky
14.1 ° C
14.1 °
14.1 °
70 %
2.1kmh
5 %
Pet
19 °
Sub
15 °
Ned
15 °
Pon
17 °
Uto
19 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime