- REKLAMA -
12.8 C
Užice

Hapšenje u Požegi

- REKLAMA -

Policija potvrdila hapšenje požeških čelnika

MUP Srbije je potvrdio da su jutros uhapšeni čelnici opštine Požega – Milan Božić, predsednik opštine, Zorica Mitrović, predsednica SO, Velimir Maksić, načelnik Opštinske uprave i Milenko Mitrović, muž Zorice Mitrović.

Osim njih, uhapšen je  i V.G. (49), odgovorno lice Agencije za procenu nekretnina „Gorski“ iz Ivanjice, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom i produženo krivično delo falsifikovanje isprave.

Njima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu.

Kako je navedeno u saopštenju MUP Srbije, oni se sumnjiče da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja i da su ih uhapsili pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije MUP, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu .

Sumnja se da su Milan Božić, Zorica Mitrović i Velimir Makisć, kako je navedeno u saopštenju, „od 2017. do 2018. godine u četiri postupka nabavki naručioca Opštinske uprave Požega, odobrili plaćanje po računima izdatim od strane izvođača posla, iako navedene usluge i radovi nisu bili izvršeni u trenutku plaćanja, a postupci predmetnih nabavki nisu sprovedeni u skladu sa zakonom“.

„Na taj način su preduzetničkoj radnji “Gorski“ pribavili korist od 1.360.000 dinara, a Opštinskoj upravi opštine Požega pričinili štetu u tom iznosu“, saopštio je MUP.

Dalje se navodi da je Zorica Mitrović osumnjuičena da je „prilikom izvođenja molerskih radova za opštinu Požega, od izvođača radova u više navrata nakon izvršenog plaćanja zatražila i preuzela novac u ukupnom iznosu od 200.000 dinara, čime je sebi pribavila imovinsku korist u navedenom iznosu“.

„Osumnjičeni V.G., je u postupku javne nabavke male vrednosti naručioca Opštinske uprave opštine Požega, suprotno zakonu, dogovarao sa drugim ponuđačem i preduzeo protivpravne radnje u nameri da posao bude dodeljen preduzetničkoj radnji njegove supruge. Kako se sumnja, on je izradio lažne isprave o prijemu projektno – tehničke dokumentacije u nameri da ih upotrebi kao prave“, saopštio je MUP.

 

Pištolj i puška u stanu Mitrovića

Prilikom pretresa stana Zorice Mitrović, kako je saopšteno, policija je pronašla  pištolj i lovačku pušku koji, kako se sumnja, pripadaju njenom suprugu M.M. za koje nema dozvolu. „Njemu je, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti priveden nadležnom tužilaštvu“, zaključuje se u saopštenju. 

Tekst i foto: Nenad Kovačević

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
12.8 ° C
12.8 °
12.8 °
98 %
0.7kmh
100 %
Pet
18 °
Sub
20 °
Ned
22 °
Pon
24 °
Uto
22 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

223 komentari

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime