- REKLAMA -
12.8 C
Užice
Početna Slobodno vreme O španskoj kulturi u utorak u Sevojnu

O španskoj kulturi u utorak u Sevojnu

- REKLAMA -

Veče španske kulture se održava u utorak u sevojničkoj OŠ Aleksa Dejović.

O osobenostima Španije, kulturi, načinu života, obrazovanju, omiljenim mestima za izlaske, o jelima karakterističim za taj deo Evrope, uz video projekciju, govoriće Rakel Ruiz. Ona, podsetimo, već nekoliko godina živi u Srbiji. Prvo je za Požežane, potom i građane Užica, počela na časovima da uči tajnama flamenka, španskog jezika i osobenostima Španije.

Tokom Večeri španske kulture, posetioci će moći da pogledaju izložbu o segmenatu flamenka- odevnim predmetima, ukrasima i nakitu, kastanjetama. Ruiz će posetiocima govoriti o njihovim značenjima, ali i o načinu obrazovanja u Španiji.

Program obuhvata i nastup Rakel Ruiz, dok će čari flamenka moći da osete i prisutni uz savladavanje nekoliko osnovnih koraka.

Inače, Rakel se od sedme godine bavi klasičnim baletom, a potom se u obrazovanju posvetila flamenku. Završila je Kraljevsku plesnu akademiju u Madridu.

Program, u sklopu projekta Sevojno sa pet zvezdica, sprovodi Udruženje OSI Minimas iz Sevojna u saradnji sa OŠ Aleksa Dejović, pod pokroviteljstvom Gradske opštine Sevojno.

Manifestacija se održava u TV sali škole od 18 sati i 30 minuta. Ulaz je slobodan.

 

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
12.8 ° C
12.8 °
12.8 °
98 %
0.7kmh
100 %
Pet
18 °
Sub
20 °
Ned
22 °
Pon
24 °
Uto
22 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

664 komentari

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime