- REKLAMA -
26.6 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Grad Užice potpisao Memorandum o saradnji u projektu Reforma lokalnih finansija 2

Grad Užice potpisao Memorandum o saradnji u projektu Reforma lokalnih finansija 2

- REKLAMA -

Grad Užice jedan je od potpisnika Memoranduma o saradnji koji predviđa stručnu podršku lokalnim samoupravama u primeni principa dobre uprave u oblasti lokalnih javnih finansija, interne revizije i nadzor nad lokalnim javnim preduzećima.

Raspolaganje i upravljanje sredstvima iz lokalnih budžeta je segment rada lokalne administracije koji je važan deo reforme javne uprave i podrazumeva uvođenje niza procedura, procesa, kontrola i novu organizaciju posla kada je u pitanju raspolaganje parama iz budžeta lokalnih samouprava, rekao je Branko Ružić, ministar državne uprave i lokalne samouprave, a stoji na sajtu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Dodao je i da uvođenje finansijske kontrole i upravljanja i boljeg nadzora nad lokalnim javnim preduzećima omogućava da  se unaprede uslovi života za građane u svojim sredinama.

Opširnije http://mduls.gov.rs/saopstenja/ruzic-podrska-reformi-javnih-finansija-vazna-za-lokalne-samouprave/?script=lat&fbclid=IwAR2nVR-tnIy8anTp_4YE2FscwpXt_EJPMAXjeJ9YCexiZ6gXVjKAwYr4jiA

Memorandum su potpisale 33 lokalne samouprave sa zamenicom direktora Švajcarske kancelarije za saradnju Sibil Hegler i direktorkom projekta “RELOF 2” Anom Jolović.

Izvor i foto: Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave/TANJUG

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
scattered clouds
26.6 ° C
26.6 °
26.6 °
40 %
1.9kmh
29 %
Sub
29 °
Ned
14 °
Pon
13 °
Uto
17 °
Sre
22 °

Poslednje vesti

E- MOLIM VAS! (AUDIO)

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

126 komentari

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime