- REKLAMA -
13.7 C
Užice
Početna Srbija i region Fabrici: Ovaj put vodi Srbiju i region u EU

Fabrici: Ovaj put vodi Srbiju i region u EU

- REKLAMA -

Vučić otvorio poslednju deonicu južnog kraka Koridora 10

Izvor i foto:Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je u Vladičinom Hanu, kod mosta Vrla, koji je osvetljen u bojama srpske zastave, uz vatromet, svečano otvorio poslednju deonicu autoputa na južnom kraku Koridora 10 kroz našu zemlju, u dužini od 26,3 kilometra u Grdeličkoj klisuri.

Vučić se obratio građanima i poručio da je Srbija uspela da izgradi sve što generacije nisu mogle i da treba da budemo ponosni najepšim mostom i autoputem koji Evropa ima, a koji će biti za našu decu i budućnost.

Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici poručio je večeras da putevi uvek vode ljude ka njihovim destinacijama i da je uveren da auto put kroz Grdelicu, večeras otvoren, jasno vodi Srbiju i ceo region ka EU.

On je prilikom otvaranja ovog dela autoputa istakao da Evropa snažno podržava povezivanje zemalja i ljudi, slobodan promet ljudi i robe uključujući i Zapadni Balkan.

Skot i Kif sa šeširima – znak dobrih vesti

Večerašnjem puštanju u saobraćaj deonice autoputa na Koridoru 10 kroz Grdeličku klisuru prisustvovao je i veliki broj stranih ambasadora, a predsednik Aleksandar Vučić je rekao da mu je drago što su prisutni, te da je uveren da je i njima drago što Srbija ide putem razvoja.

“Nikad nismo imali toliko ambasadora na nekoj manifestaciji, zahvalan sam im na tome. Ovde su radile bugarske, španske i grčke kompanije i svakako da su ambasadori tih zemalja zadovoljni kako su njihove kompanije završile posao. Naravno i Azerbejdžanci. Svi su dobrodošli”, rekao je Vučić.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
moderate rain
13.7 ° C
13.7 °
13.7 °
97 %
2.6kmh
100 %
Ned
13 °
Pon
14 °
Uto
16 °
Sre
22 °
Čet
14 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

2 komentari

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime