- REKLAMA -
14.1 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Zlatibor/Čajetina Uređenje zelenih površina na Zlatiboru

Uređenje zelenih površina na Zlatiboru

- REKLAMA -

KJP Zlatibor Čajetina nastavlja sa radovima na sadnji cveća i ulepšavanju zelenih površina u Čajetini i Zlatiboru. U sređivanju cvetnih površina na Zlatiboru, u akciju su se tradicionalno uključili zlatiborski osnovci, ovoga puta učenici šestog, sedmog i osmog razreda.

-Za ovu sezonu nabavili smo 13 000 sadnica različitih vrsta sezonskog cveća. Među biljnim vrstama dominiraju begonije, kadife, big begonije, a cvetne površine krasiće i petrovci, tamjanike, kaliope, sanpatiens…, naveli su iz KJP Zlatibor.

I ove godine sadnja počinje od uređenja prostora kod zgrade TO Zlatibor, kružnog toka kod hotela Olimp, malog kružnog toka kod teniskih terena i zgrade Kulturnog centra. Nakon toga krenuće se sa sređivanje cvetnih površina na Kraljevom trgu, kao i sadnja cveća u žardinjerama i ostalim manjim površinama na Zlatiboru.

Nakon sadnje Služba zelenila nastaviće sa održavanjem zasađenog sezonskog cveća. Nega se sastoji od stalne kontrole cvetnjaka, zalivanja, primene sredstava za prihranu i zaštitu, uklanjanja precvetalih cvetova, uklanjanja korovskih vrsta, okopavanja cvetnog zasada i po potrebi zamene oštećenih biljaka.

KJP Zlatibor svake godine obezbeđuje sadnice za škole i vrtiće, koji se samostalno organizuju oko sadnje i održavanja.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
14.1 ° C
14.1 °
14.1 °
70 %
2.1kmh
5 %
Pet
19 °
Sub
15 °
Ned
15 °
Pon
17 °
Uto
19 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime