- REKLAMA -
8.7 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Uspesi Veljka Kovačevića na matematičkoj smotri Kengur bez granica

Uspesi Veljka Kovačevića na matematičkoj smotri Kengur bez granica

- REKLAMA -

Učenik trećeg razreda Osnovne škole Nada Matić Veljko Kovačević nedavno je osvojio drugu nagradu na Finalnom republičkom takmičenju Kengur bez granica u Kragujevcu koju je pridodao ovogodišnjem uspešnom nizu priznanja ostvarenih na matematičkim takmičenjima.

Foto: Ana Radojčić

Veljko je ove godine učestvovao u svim matematičkim takmičenjima u organizaciji Društva matematičara Srbije i zabeležio izvanredne rezultate. Prvo mesto na Opštinskom i Okružnom takmičenju iz matematike gde je imao maksimalni broj bodova, dok je na Međunarodnoj matematičkoj smotri Kengur bez granica bio treći i tako se plasirao na Finalno republičko takmičenje koje je u nedelju, 9. juna održano na Prirodno matematičkom fakultetu u Kragujevcu.

U finalnom takmičenju smotre Kengur bez granica učestvovalo je 30 učenika trećeg razreda iz cele države. Na tom finalu je dobio drugu nagradu, kao četvrti rezultat. Prva mu je izostala za 1,5 bodova. Dok je u aprilu u kategoriji učenika trećih razreda na ovom takmičenju učestvovalo blizu 4000 učenika, to je međunarodni nivo takmičenja, gde je Veljko osvojio treću nagradu i dobio poziv za učešće u finalu, kaže Ana Radojčić, Veljkova učiteljica.

Foto: Ana Radojčić

Zbog prikazanih sklonosti ka brojevima i matematičkim zadacima Veljko matematiku pohađa po IOP3-individualizovanom obrazovnom programu za nadarene učenike.

Učiteljica Ana Radojčić, koja je Veljka pripremala za takmičenja iz matematike, navodi da je on veoma vredan i zainteresovan, da poseduje izuzetna logička zaključivanja i promišljanja, kao i da redovno pohađa dodatnu nastavu iz matematike.

Ona ističe da je na Kengur takmičenju radio test koji prevazilazi okvire nastavnog plana i programa za treći razred.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
broken clouds
8.7 ° C
8.7 °
8.7 °
92 %
1.4kmh
74 %
Pet
18 °
Sub
15 °
Ned
15 °
Pon
17 °
Uto
19 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime