- REKLAMA -
8.7 C
Užice
Početna Slobodno vreme Zdravlje Preventivni pregledi u nedelju u Užicu

Preventivni pregledi u nedelju u Užicu

- REKLAMA -

Besplatni preventivni pregledi za građane koje imaju zdravstveno osiguranje i one bez zdravstvene knjižice biće 16. juna održani u celoj Srbiji, pa i u Zlatiborskom okrugu i u Užicu.

U nedelju, u periodu od 8 do 17 sati, u užičkom Domu zdravlja građani će moći da urade merenje krvnog pritiska, merenje glikemije i kontrolu krvne slike, tumor markere CEA,CA19-9 i Alpha fetoprotein.

U Službi radiologije Opšte bolnice Užice biće moguće uraditi ultrazvuk abdomena, dok su pregledi mladeža od strane dermatovenerologa planirani u Službi za kožne bolesti u ambulanti u OB Užice.

U dečjem dispanzeru užičkog Doma zdravlja biće organizovani preventivni sistematski pregledi za decu.

  • Zakazivanje nije potrebno, već je dovoljno samo da građani dođu do prostorija Doma zdravlja Užice,kao i OB Užice. Pregledana lica kod kojih se postavi sumnja na bolest biće upućeni na dalju dijagnostiku. Prevencija i rana dijagnostika su od ključnog značaja za pozitivan ishod lečenja svake bolesti, naveo je menadžment Doma zdravlja Užice pozivajući građane da u što većem broju učestvuju u preventivnoj akciji radi kontrole zdravstvenog stanja.
- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
broken clouds
8.7 ° C
8.7 °
8.7 °
92 %
1.4kmh
74 %
Pet
18 °
Sub
15 °
Ned
15 °
Pon
17 °
Uto
19 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime