- REKLAMA -
14.1 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Litijom kroz grad obeležena slava grada Užica (VIDEO)

Litijom kroz grad obeležena slava grada Užica (VIDEO)

- REKLAMA -

Slava grada Užica obeležena je večernjim bogosluženjem u crkvi Svetog Đorđa i litijom kroz grad uoči praznika Svete Trojice. Litiji su prisustvovali vernici, građani i predstavnici rukovodstva grada Užica.

Foto: M. H.

Foto: M. H.

Foto: M. H.

Od crkve Svetog Đorđa krenula je litija, koja je prošla preko Rakijske pijace do crkve Svetog Marka. Odatle se povorka uputila ka Slanuši, pa pored zgrade užičke opštine i nazad do crkve Svetog Đorđa. Zbog najavljene kiše i loših vremenskih uslova ove godine šetnja litije je bila skraćena.

Foto: M. H.

Foto: M. H.

Praznik Svete Trojice poznat je i kao Duhovi i Pedesetnica, to je dan kada su pravoslavne crkve ispunjene zelenom travom, grančicama i cvećem, koje simbolizuju obnovu celokupnog ljudskog bića. Trojice predstavljaju jedan od najznačajnih hrišćanskih praznika koji se slavi 50. dan posle Uskrsa i praznuje se tri dana.

Tokom šetnje litije ulicama grada članovi dečijeg hora Đurđevak pevali su pesme, a učesnici litije nosili su u rukama bukete cveća koji su simbol praznika Svete Trojice.

Foto: M. H.

Foto: M. H.

Foto: M. H.

Foto: M. H.

Foto: M. H.

Ispred crkve Svetog Đorđa besedu je održao protojerej – stavrofor Zoran Janković.

Foto: M. H.

Foto: M. H.

Foto: M. H.

Foto: M. H.

Foto: M. H.

Na praznik Trojica u nedelju, 23. juna Sveta liturgija počinje u 8 sati.

Sestre iz Kola srpskih sestara Užice organizovale su posluženje nakon litije ispred crkve Svetog Đorđa.

-Pravi uspeh stiže onima koji su spremni za njega. Prihvatite nove izazove. Svim sugrađanima srećnu gradsku slavu Trojice želi Totem.

-Budite otmeni za gradsku slavu. Za sinjore i sinjorine ali i za njihove jače polovine, moderne, atraktivne, unikatne frizure iz Frizerskog salona Sinjorina S Druge proleterske 10.

– I za praznične dane mi štitimo Vaš dom. Proizvodnja, montaža i prodaja građevinske limarije. Zdravi i blagosloveni bili na slavu grada Užica. Srecne Trojice želi Vam Elpal Mačkat.

-I za slavu grada Užica budite u Formi. Koračajte u našoj modnoj ženskoj i muškoj obući vodećih italijanskih i španskih proizvođača. Srećne Trojice žele Vam Obuća Forma Užice Glavna ulica u bloku C i Obuća Forma Tržni centar Zlatibor.

-Za blistav pogled u lepšu i bolju budućnost sugrađana. Veliki izbor brendiranih ženskih i muških naočara za vid i sunce. Da gledate i da vas gledaju. Srećnu slavu grada želi Vaš Optik, Tržni centar Trg.

-Budite top za slavu grada u našoj atraktivnoj, modernoj, elegantnoj i kežual odeći, torbama i aksesoarima. Uvek top, Vaš Butik Top Leder prizemlje Tržnog centra Pariz. Srećne Trojice.

-Puno radosti i blagostanja za slavu grada Užica želi Vam Emo Set na Rakijskoj pijaci.

– Za slavu grada uživajte u našoj morskoj i rečnoj ribi i morskim plodovima ali i tradicionalnim domaćim specijalitetima iz Restorana Gold Fis. Srecne Trojice.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
14.1 ° C
14.1 °
14.1 °
70 %
2.1kmh
5 %
Pet
19 °
Sub
15 °
Ned
15 °
Pon
17 °
Uto
19 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime