- REKLAMA -
10.6 C
Užice
Početna Slobodno vreme Kultura Kulturno leto na Zlatiboru

Kulturno leto na Zlatiboru

- REKLAMA -

Kulturni centar Zlatibor, u okviru svog programa, planirao je da tokom leta kulturu približi prirodi i tim povodom organizuje festival Kultur(na)tura. Biće klasike uz huk vodopada,  predstava pod otvorenim nebom i poezije na neobičnim lokacijama.

Festival je počeo 5. jula koncertom Zemunskog kamernog orkestra, kraj vodopada u Gostilju, nakon čega sledi dugogodišnja manifestacija Petrovdanski dani, u Sirogojnu, 12. jula.

Predtakmičenje trubača za Sabor u Guči biće na Kraljevom trgu, 18. jula, sa početkom u 21 čas, dok je dan ranije, na istom mestu i u isto vreme, planiran koncert Bobana i Marka Markovića.

Miholjski susreti sela počinju 20. jula sportskim danom, a nastavljaju se 4. i 11. avgusta, dečijom predstavom i koncertom.

U saradnji sa Bibliotekom Ljubiša R. Đenić, očekuje nas Erski kabare, od 26. do 28. jula, na tri lokacije – u Čajetini, na Zlatiboru i na međustanici Gondole, u okviru kog će biti i poetsko veče glumca Nebojše Milovanovića.

U parku u Čajetini, 31. jula, Kulturni centar organizuje koncert filmske muzike.

Program u avgustu počinjemo u saradnji sa Galerijom Božo Kovačević i devetim po redu festivalom Zalet. Od 2. do 4. avgusta planirana je izložba, projekcija dva dokumentarna filma, radionice slikanja i vajanja, ali i muzičko-poetsko veče sa Mikijem Damjanovićem i Markom Miloševićem.

Drugog vikenda u avgustu Čiča Mičino pozorište igraće za najmlađu publiku na tri lokacije na Zlatiboru.

U sali Kulturnog centra na Zlatiboru, 13. avgusta, u 20 časova, planiran je humanitarni koncert Dejana Petrovića i Big Benda, u saradnji sa Fondacijom Zajedno za mlade.

Na kraju avgusta, na letnjoj pozornici u Tripkovi, biće odigran mjuzikl Violinista na krovu, u režiji Stefana Sablića.

Organizator zadržava prava promene programa, usled nepovoljnih vremenskih uslova.

 

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
10.6 ° C
10.6 °
10.6 °
91 %
0.6kmh
90 %
Ned
10 °
Pon
19 °
Uto
22 °
Sre
22 °
Čet
25 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime