- REKLAMA -
12.7 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Zlatibor/Čajetina Saradnja Zlatiborskog Eko Agrara i FAO organizacije

Saradnja Zlatiborskog Eko Agrara i FAO organizacije

- REKLAMA -

Zlatiborski Eko Agrar i Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO) uspostavili su saradnju U okviru projekta Jačanje otpornosti sektora poljoprivrede na elementarne nepogode koji finansira Evropska unija.

Ova saradnja ima za cilj unapređenje poljoprivrednih praksi u okviru adaptacije na klimatske promene i promovisanje održivog razvoja u Opštini Čajetina i drugim opštinama u brdsko-planinskim predelima.

U okviru ove saradnje, Zlatiborski Eko Agrar i FAO će zajednički sprovoditi aktivnosti koje će doprineti jačanju poljoprivrednih kapaciteta, edukaciji poljoprivrednika, kao i razvoju i implementaciji inovativnih rešenja za proizvodnju hrane u uslovima promene klime. Poseban fokus biće na praktičnom prikazivanju primera klimatski pametne poljoprivrede, gde će se na gazdinstvima poljoprivrednika i na poljima Eko Agrara primenjivati različite mere adaptacije i gde će svi zainteresovani imati direktan pristup novim znanjima, tehnologijama i praksama koje mogu da primene u svom radu.

Ove aktivnosti predstavljaju značajan korak ka ostvarenju naših ciljeva u oblasti poljoprivrede. Uvereni smo da ćemo kroz ovo partnerstvo postići značajne rezultate i unaprediti kvalitet života u našoj zajednici.

FAO je globalni lider u borbi protiv gladi i unapređenju poljoprivrednih praksi širom sveta. Kroz tehničku pomoć, istraživanja i razvoj, te brojne edukativne programe, FAO podržava zemlje članice u postizanju održivog razvoja i osiguranju pristupa dovoljnoj količini kvalitetne hrane.

Ciljevi saradnje uključuju:
• Unapređenje poljoprivrednih tehnologija i praksi u oblasti adaptacije na klimatske promene.
• Edukaciju i obuku poljoprivrednika na području Opštine Čajetina, kao i ostalih zainteresovanih strana koje učestvuju u projektu.
• Uspostavljanje i implementacija demonstracionih parcela na području Opštine Čajetina na kojima će se praktično pokazivati lako primenjive mere klimatski pametne poljoprivrede i mere za smanjenje rizika u poljoprivredi.
• Podsticanje ruralnog razvoja.

Očekujemo da će ova saradnja doneti brojne koristi za naše poljoprivrednike i celokupnu zajednicu i samim tim doprineti ostvarivanju globalnih ciljeva održivog razvoja.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
12.7 ° C
12.7 °
12.7 °
98 %
0.3kmh
100 %
Pet
18 °
Sub
20 °
Ned
22 °
Pon
24 °
Uto
24 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime