- REKLAMA -
13.6 C
Užice
Početna Slobodno vreme Drugog dana filmovi o Rudići i OK Jedinstvo Užice

Drugog dana filmovi o Rudići i OK Jedinstvo Užice

- REKLAMA -

Program drugog dana Međunarodnog festivala sportskog filma.

13. MFSF, ZLATIBOR 2024.
DRUGI FESTIVALSKI DAN, 23.8.2024.
RATKO RUDIĆ, NAJTROFEJNIJI VATERPOLO TRENER NA SVETU, VEČERAS NA KRALJEVOM TRGU NA ZLATIBORU
Meštani i gosti Zlatibora imaće priliku da večeras, u 20 časova i 40 minuta, na Kraljevom trgu pozdrave jednog od najvećih sportista sveta. Ratko Rudić je glavni junak filma: „DOGODIO SE RUDIĆ“, autora Dejana Aćimovića, koji je deo programa 13. Međunarodnog festivala sportskog filma. Ovo filmsko ostvarenje je proglašeno najboljim, u velikoj konkurenciji. na festivalu pod pokroviteljstvom Olimpijskih igara u Parizu. Žiri je činilo više stotina olimijskih pobednika i učesnika igara.
Film je sumirao karijeru Ratka Rudića, najtrofejnijeg vaterpolo trenera na svetu – sa 39 medalja, od kojih je 25 osvojio s nacionalnim timovima. Kao igrač nije osvojio nijednu zlatnu medalju, kao selektor Jugoslavije, Italije i Hrvatske četiri olimpijska zlata, po tri svetska i evropska. Nikada nije izgubio nijedno finale.
Rad na dokumentarcu trajao je pet i po godina, a uključio je 125 sagovornika iz osam zemalja. Razgovori sa nekadašnjim Rudićevim saradnicima su snimljeni na autentičnim mestima gde su stvarani uspesi.

Filmsko veče na Kraljevom trgu, inače, počeće u 19 časova i 30 minuta – projekcijom filma:
„BILI SU TO DANI I … GODINE – JEDINSTVENIH 55”, čiji je autor Predrag Milinković.
Tema filma je Ženski odbojkaški klub “Jedinstvo” iz Užica.
Za pet i po decenija, ovaj sportski klub je ostavio neizbrisiv trag u istoriji ženske odbojke. Jedini je srpski klub koji se može pohvaliti sa 8 uzastopno osvojenih titula prvaka države i 8 nacionalnih kupova, kao i titulom vicešampiona Osvojen je i evropski kup u sezoni 2001/2002. godine. Klub je iznedrio generacije slavnih odbojkašica od kojih se mnoge ostvarile uspešne inostrane karijere.

U dvorani Kulturnog centra Zlatibor od 17,50 premijerno će biti prikazan film “Zoran Tuta Živković – NEPOBEDIV” o legendarnom rukometnom selektoru koji je proslavio Srbiju, bivšu Jugoslaviju i svoj rodni grad Niš: Nakon projekcije filma biće organizovan razgovor sa Zoranom Tutom Živkovićem u istom prostoru. Ovaj dokumentarac urađen je po ideji jednog od najboljih sportskih novinara Niša Dušana Jocića, koji je od malena pratio, beležio i radovao se uspesima proslavljenog trenera. Stručni konsultant na filmu bio je i dugogodišnji novinar Radio Niša – Tomislav Santrač, a autorsku ekipu čine Vladmir Ristić, reditelj filma, Boban Rajković, montažer, Zoran Cvetković, kompozitor i Bojan Jovanović, direktor fotografije.

Kraljev trg na Zlatiboru, 20.40

DOGODIO SE – RATKO RUDIĆ

Hrvatska, Srbija,2024 / dokumentarni film, 115:00
Autor: Dejan Aćimović
Direktor fotografije: ………………
Produkcija: Dafilm, RTS i HRT
Sport: Vaterpolo
………………………………………………………………

KRALJEV TRG
KING’S SQUARE

19.30

BILI SU TO DANI I … GODINE – JEDINSTVENIH 55

Srbija, 2023 / dokumentarni film, 53:10
Autor: Predrag Milinković
Snimatelj: Milanko đorđević
Montažer. Aleksandar Radonjić Ris
Proizvodnja: RTS, Zoran Trifunović, kreativni konsultant
Sport: odbojka

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
heavy intensity rain
13.6 ° C
13.6 °
13.6 °
98 %
1.2kmh
100 %
Čet
14 °
Pet
18 °
Sub
20 °
Ned
22 °
Pon
24 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime