- REKLAMA -
18.8 C
Užice
Početna Slobodno vreme Kultura Rudić i Živković zvezde drugog dana 13. Međunarodnog festivala sportskog filma (VIDEO)...

Rudić i Živković zvezde drugog dana 13. Međunarodnog festivala sportskog filma (VIDEO) na Zlatiboru

- REKLAMA -

Vaterpolo trenera Ratka Rudića pamte svi zaljubljenici u sport sa prostora ex-Jugoslavije, ali i iz čitavog sveta, i upravo njemu posvećen film Dogodio se – Ratko Rudić obeležio je drugi dan 13. MFSF na Zlatiboru.

-Ovaj film je značajan za mene lično, jer govori o mojoj sportskoj karijeri i kao igrača i kao trenera. Međutim, mislim da on ima veći značaj kao sportski dokument o istoriji vaterpola u poslednjih 60 godina, naglasio je Rudić, koji se i lično obratio publici na Zlatiboru.

Zahvaljujući se na festivalskoj nagradi za životno delo, Rudić je rekao da mu je to najdraža nagrada koju je dobio i dodao da festival na Zlatiboru kroz prikazana ostvarenja izlazi iz okvira sportskih rezultata, već da prikazuje određeni društveni uticaj sporta.

Prvi put sam na Zlatiboru, vozio sam se gondolom da upoznam širu okolinu, prema tome imam dobre utiske i sigurno ću se ovde ponovo vratiti, kazao je Rudić.

Životna priča još jednog proslavljenog, ovog puta rukometnog trenera, prikazana je u dokumentarnom filmu Zoran Tuta Živković – NepobeDIV koji je premijerno prikazan drugog festivalskog dana u Kulturnom centru Zlatibor. Producent filma Oliver Paunović je rekao da je ponosan što je premijera filma upriličena upravo na zlatiborskom festivalu sportskog filma i podsetio da je Živković pre dve godine na ovom istom mestu dobio priznanje za životno delo.

Publici se nakon ove filmske premijere obratio i Zoran Tuta Živković koji je naglasio da je film je na neki način uspeo, moja karijera je bila dosta velika i dugačka, tako da vidim da su gledaoci zadovoljni i drago mi je zbog toga”.

Film je urađen po ideji niškog sportskog novinara Dušana Jovića, koji je pratio i beležio uspehe proslavljenog trenera, stručni konsultant na filmu bio je dugogodišnji novinar Radio Niša Tomislav Santrač, a autorsku ekipu su činili Vladmir Ristić, reditelj filma, Boban Rajković, montažer, Zoran Cvetković, kompozitor i Bojan Jovanović, direktor fotografije.

Treći festivalski dan će, osim izvrsnih domaćih i inostranih sportskih filmova, obeležiti i predstavljanje grada Herceg Novog na Zlatiboru, tako što će prvo od 17 časova, u Kongresnoj Sali hotela Palisad biti održan susret delegacija Grada Herceg Novog i Opštine Čajetina, a od 19:38 će na Kraljevom trgu biti prikazan film Na Zlatnim skalama – olimpijski Herceg Novi.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
light rain
18.8 ° C
18.8 °
18.8 °
64 %
3.7kmh
100 %
Čet
18 °
Pet
18 °
Sub
20 °
Ned
22 °
Pon
24 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime