- REKLAMA -
18.8 C
Užice
Početna Slobodno vreme Sport Srebrna medalja Nebojše Đurića – zlatnim slovima u istoriji užičkog sporta (AUDIO)

Srebrna medalja Nebojše Đurića – zlatnim slovima u istoriji užičkog sporta (AUDIO)

- REKLAMA -

Osvojena srebrna medalja Nebojše Đurića na Paraolimpijskim igrama u Parizu biće upisana zlatnim slovima u istoriji užičkog sporta, izjavila je gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević koja je u svom kabinetu priredila prijem za nagrađenog paraolimpijca, njegovog trenera Miloša Zarića i predsednika Paraolimpijskog komiteta Srbije Zorana Mićovića.

Đurić je srebro osvojio u bacanju kugle, hicem od 11,98 metara, ali mu je odličje oduzeto zbog navodno neadekvatne opreme, pa mu je naknadno opet vraćena medalja nakon usvojene žalbe Paraolimpijskog komiteta Srbije na odluku sudijskog žirija u Parizu.

  • Najvažnije je da je medalja tu gde treba. Presrećan sam, prokomentarisao je Nebojša Đurić istakavši da su ga podržali i u Srbiji, ali da su i van zemlje ljudi bili pogođeni nepravdom.
  • Stali su uz nas kad je bilo najteže, dodao je osvajač srebrne medalje na Paraolimpijskim igrama u Parizu.

Predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović je pojasnio da je bila greška što je Đurić diskvalifikovan i da je ta odluka doneta bez argumenata.

  • Pogrešili su u prvoj tački svakog suđenja jer nisu čuli drugu stranu, pojasnio je dodavši da je Đuriću vraćena medalja posle tri dana.

Osvajanje olimpijskog srebra na Paraolimpijskim igrama u Parizu je proslavljeno sinoć na igralištu na Pori gde su Užičani dočekali Đurića i Zarića uz trubače i bakljadu.

Zadovoljan je postignutim rezutatom i Miloš Zarić, trener Nebojše Đurića. On je, podsetimo, oformio Atletski klub Pora.

  • Imamo još takmičara u klubu koji su mladi i koji imaju predispozicije da naprave veliki rezultat. Ostaje da radimo sa njima i da izađu neke medalje i rezultati na videlo. Najbitnije je da i njih izvedemo iz kuće, da od njih napravimo ljude i sportiste kao što smo i mi postigli. Taj sport je jedini izlaz u životu kada postanete osoba sa invaliditetom ili sa tako rodite jer čovek vidi sebe, proputuje svet, upozna mnogo ljudi, napomenuo je Zarić.

Paraolimpijci stižu u rodno Užice: Nebojšin trener Miloš – živa legenda grada na Đetinji

Prema navodima predsednika Paraolimpijskog komiteta Srbije, Užice je domaćin atletske reprezentacije i većine atletičara u Srbiji.

  • Atletika ovde živi, naglasio je Mićović.

Đurić se u kontinuitetu devet meseci pripremao za takmičenje. Nakon odmora, planira da se priprema za Svetsko prvenstvo koje će biti u Inidiji sledeće godine.

  • Idemo polako u nove radne pobede, poručio je.

Prema navodima gradonačelnice, u toku je izrada projektno – tehničke dokumentacije sa planom da se osobama u kolicima obezbedi prilaz i prohodnost kroz zgradu Gradske kuće.

- Advertisement -
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -
Užice
light rain
18.8 ° C
18.8 °
18.8 °
64 %
3.7kmh
100 %
Čet
18 °
Pet
18 °
Sub
20 °
Ned
22 °
Pon
24 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime