- REKLAMA -
18.8 C
Užice
Početna Slobodno vreme Kuda danas, kuda večeras?

Kuda danas, kuda večeras?

- REKLAMA -

Narodna biblioteka Užice je domaćin 18. stručno-naučnog skupa Biblionet koji će biti održan od 12. do 14. septembra na Tari pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, Zajednice matičnih biblioteka Srbije i Grada Užica. Stručno-naučni skup Biblionet u 2024. godini baviće se predstavljanjem i analizom ciljeva održivog razvoja u kontekstu delatnosti biblioteka.

Biblionet od 12. do 14. septembra na Tari


Koncert za decu  Muzika iz Diznijevih crtanih filmova biće održan večeras u parku ispred Gradskog kulturnog centra u Užicu u okviru drugog festivala fantastike Fantast fest. Muziku će izvoditi profesori muzičke škole Ignjat Milićević i Sandra Paunović Bogdanović.

Koncert za decu počinje u 20 sati. Ulaz na koncert je slobodan.

Fantast fest: Dani video i društvenih igara u GKC-u


Animirani film Snovi jednog robota biće prikazan u bioskopu Doma kulture u Čajetini u 17 i u 19 sati. Cena ulaznice je 300 dinara.


Projekcija animirane komedije U mojoj glavi je zakazana za 12. septembar u bioskopu Sportsko – kulturnog centra Požega. Film avantura počinje u 18 sati, a karta košta 300 dinara. Akciona naučna fantastika Dedpul i Vulverin biće prikazana večera u bioskopu Sportsko – kulturnog centra Požega od 20 časova. Cena ulaznice 350 dinara.

BIOSKOP tokom septembra: Požega, Zlatibor, Čajetina


Veče posvećeno Mihailu Ćupoviću Sećanje na Ćupa biće održano večeras u sali Biblioteke Ljubiša R. Đenić u Čajetini. U programu od 19 sati učestvuju Mirjana Crnčević, Biljana Zdravković i Marko Džambasović i zavičajni pesnici Marija Vulović i Mirjana Ranković Luković. U predstavi po tekstu Mihaila Ćupovića igraće Mirela Marjanović i Janko Radišić. Sećanje na Ćupa organizuju Biblioteka Ljubiša R. Đenić i Specijalna biblioteka Čigote.


Bestijarij Stanislava Lema u GKC-u

Do 27. septembra možete pogledati izložbu radova renomiranih italijanskih grafičara Vladimira Elvijerija i Marije Kjare Toni u Gradskoj galeriji u Užicu. Postavku izložbe čini 36 grafičkih otisaka, izvedenih uglavnom u tehnici suve igle na različitim podlogama, a koji će ostati u Užicu, kao poklon gradu. Izložbu je deo programa  Užice – nacionalna prestonica kulture Srbije.

Grad Užice: Još jedna potvrda dobre saradnje Srbije i Alžira


Radove akademske slikarke Jelene Glogovac Savić možete pogledati do kraja septembra u Galeriji Kulturnog centra na Zlatiboru. Kroz niz živopisnih slika, akrila na platnu, uočava se simbolizam u čijem centru je žena. Izložba Askurđela je otvorena kao rezultat saradnje KC Zlatibor sa udruženjem umetnika Kolo iz Trebinja.

Do kraja septembra Askurđela Jelene Glogovac Savić u KC Zlatibor


Košarkaši Slobode igraće pripremni meč protiv ekipe Sloge iz Kraljeva od 17:30 sati u užičkom Velikom parku. Podsetimo, u poslednjem pripremnom meču, košarkaši užičke Slobode su u subotu u Čajetini pobedili ekipu Zlatibora, rezultatom 78:84.

 

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
light rain
18.8 ° C
18.8 °
18.8 °
64 %
3.7kmh
100 %
Čet
18 °
Pet
18 °
Sub
20 °
Ned
22 °
Pon
24 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime