- REKLAMA -
18.8 C
Užice
Početna Slobodno vreme Sport Amazonke pod obručima - Priča o prvom užičkom prvoligašu premijerno 20. septembra

Amazonke pod obručima – Priča o prvom užičkom prvoligašu premijerno 20. septembra

- REKLAMA -

Dokumentarni film Amazonke pod obručima – Priča o prvom užičkom prvoligašu biće  premijerno prikazan 20. septembra u Gradskom kulturnom centru u Užicu.

  • Film je posvećen Radisavu Raku Subotiću i drugim entuzijastima koji su stvarali i gradili užičku žensku košarku. Kroz brojne fotografije i dokumenta, kao i sećanja nekadašnjih i sadašnjih košarkašica i trenera Sevojna i naslednika Plej ofa, mlađe generacije će se upoznati, a one starije podsetiti na istoriju ovog kluba od 1950. godine, kada je nastao pod imenom Sloboda, naveo je Dragan Pejić, autor filma.

Kako je dodao, između ostalih, film beleži sećanja legendarnih užičkih košarkašica i reprezentativki Mirjane Pejić Janković, Mirjane Maksimović, Drinke Milović Marjanović, Vesne Jovanović i drugih, ali i njihovih učitelja Blagoja Gukića, Milenka Subotića, Dragoša Kovačevića, Miodraga Dimitrijevića, Aleksandra Aćimovića, a u Plej ofu i Sretena Đurića.

  • Film čini pet celina: Pionirke užičke košarke, Rakove bebe, Ponovo među najboljima, Novi uzlet Sevojna i Plej of. Scenario i režiju potpisuje Dragan Pejić, a producenti su Čedomir Petronijević i Ilija Petronijević, naveo je Pejić.

Projekcija filma je zakazana za 20. septembar u 17:30 časova.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
light rain
18.8 ° C
18.8 °
18.8 °
64 %
3.7kmh
100 %
Čet
18 °
Pet
18 °
Sub
20 °
Ned
22 °
Pon
24 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime