- REKLAMA -
18.8 C
Užice
Početna Slobodno vreme Zdravlje Podcast: Frekvencija mentalnog zdravlja: Zdrave misli, zdrav život

Podcast: Frekvencija mentalnog zdravlja: Zdrave misli, zdrav život

Savremen, brz tempo života i stalna izloženost stresnim situacijama su doveli do povećanja napetosti kod ljudi, ali i do porasta broja ljudi koji imaju poteškoće u mentalnom zdravlju, ukazala je diplomirani psiholog u užičkoj Prvoj osnovnoj školi kralja Petra II Radica Blagojević Radovanović, psihoterapeut racionalno- emocionalne i kognitivno – bihevioralne terapije.

- REKLAMA -

Neuroze i poremećaji raspoloženja, pored drugih bolesti, zauzimaju značajno mesto u spektru oboljenja kod odrasle populacije u Zlatiborskom okrugu, ukazao je Zavod za javno zdravlje Užice u Analizi zdravstvenog stanja stanovništva Zlatiborskog okruga u 2023. godini.

Prema rezultatima nacionalne studije korona – krize na mentalno zdravlje, oko 700 000 odraslog stanovništva u Srbiji ispunjava kriterijume za neki od 12 najčešćih psihijatrijskih poremećaja.

Mentalno zdravlje može da varira od osobe do osobe i može da se poboljša ili pogorša u različitim trenucima života. Neki poremećaji mentalnog zdravlja mogu da se jave samo jednom u životu, drugi se vraćaju, a pojedini su hronični.

- Advertisement -
Jelena Penezić
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -
Užice
light rain
18.8 ° C
18.8 °
18.8 °
64 %
3.7kmh
100 %
Čet
18 °
Pet
18 °
Sub
20 °
Ned
22 °
Pon
24 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime