- REKLAMA -
18.8 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Podrška užičkim srednjoškolcima: Počele prijave za stipendije

Podrška užičkim srednjoškolcima: Počele prijave za stipendije

- REKLAMA -

Talentovani učenici srednjih škola, učenici srednjih škola koji potiču iz porodica sa troje i više dece, kao i učenici srednjih škola sa intelektualnim poteškoćama i invaliditetom i ove godine moći će da računaju na podršku grada, kroz stipendije. Konkurs za sve zaiteresovane učenike,koji ispunjavaju uslove otvoren je do 1. oktobra tekuće godine, dok će konkurs za talentovane studente biti objavljen u oktobru.

Prema uslovima konkursa pravo na stipendije grada imaju talentovani učenici srednjih škola, učenici srednjih škola koji potiču iz porodica sa troje i više dece i učenici srednjih škola sa intelektualnim poteškoćama i invaliditetom, koji imaju status redovnog učenika u školama čiji je osnivač Republika Srbija i koji imaju prebivalište na teritoriji grada Užica najmanje pet godina, neprekidno, pre datuma objavljivanja konkursa. Za talentovane učenike uslov je i ostvarena prosečna ocena u prethodnoj školskoj godini najmanje 4,80 i učešće na takmičenjima u prethodnoj školskoj godini koje je rezultiralo osvajanjem prvog ili drugog mesta na okružnom takmičenju, prvog, drugog ili trećeg mesta na republičkom takmičenju ili jednog od prvih pet mesta na međunarodnom takmičenju. Pritom, osnov za dodelu stipendija su samo nagrade osvojene na takmičenjima koja su obuhvaćena Kalendarom takmičenja i smotri učenika osnovnih škola i Kalendarom takmičenja i smotri učenika srednjih škola, koje donosi Ministarstvo prosvete Republike Srbije za svaku školsku godinu. Sportske nagrade su osnov za dodelu stipendije ukoliko su osvojene na takmičenjima koja su obuhvaćena Kalendarom uz dodatne uslove, da je u pitanju takmičenje u pojedinačnim sportovima i da je učenik učestvovao na takmičenju kao predstavnik škole koju pohađa.

Kada je reč o talentovanim srednjoškolcima iz porodica sa troje i više dece uslov je ostvarena prosečna ocena u prethodnoj školskoj godini najmanje 4,80, dok učenici srednjih škola sa intelektualnim poteškoćama moraju imati prosečnu ocenu u prethodnoj školskoj godini najmanje 3,50 i postojanje telesnog oštećenja ili oboljenja koje trajno narušava zdravstveno stanje. Uslov za učenike srednjih škola sa invaliditetom je ostvarena prosečna ocena u prethodnoj školskoj godini najmanje 4,00 i postojanje telesnog oštećenja ili oboljenja koje trajno narušava zdravstveno stanje.


Obrazac prijave može se preuzeti u pisarnici Gradske uprave ili na zvaničnoj internet stranici Grada Užica, a prijave se predaju u pisarnici, soba broj 12, ili preko pošte na adresu: Grad Užice, Gradska uprava za poslove organa grada, opštu upravu i društvene delatnosti, 31 000 Užice, Ulica Dimitrija Tucovića broj 52 sa naznakom – prijava na konkurs za učeničke gradske stipendije, zaključno sa 1. oktobrom 2024. godine.


U prethodnoj školskoj godini pravo na stpendiju grada Užica ostvarilo je 135 učenika, koji su u deset mesečnih rata dobijali po 8 550 dinara, dok je iznos za ovu godinu 9 580 dinara.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
light rain
18.8 ° C
18.8 °
18.8 °
64 %
3.7kmh
100 %
Čet
18 °
Pet
18 °
Sub
20 °
Ned
22 °
Pon
24 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime