- REKLAMA -
18.8 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Sindikat Sloga pruža podršku prosvetnim radnicima u štrajku

Sindikat Sloga pruža podršku prosvetnim radnicima u štrajku

- REKLAMA -

Sindikat Sloga Grada Užica pružiće podršku prosvetnim radnicima koji stupaju u štrajk upozorenja, saopštili su iz Sloge navodeći da će obezbediti pravnu zaštitu za sve zaposlene koji učestvuju u protestu, bez obzira na članstvo u sindikatu.

Prema rečima predsednika Sloge Grada Užica, diplomiranog pravnika Gliše Vidovića, štrajk je rezultat dugogodišnjeg nezadovoljstva zbog „potcenjivanja i omalovažavanja“ prosvetnih radnika, kao i zbog političkog kadriranja u obrazovnom sektoru.

  • „Dosta je bilo ponižavanja prosvetnih radnika i postavljanja nesposobnih rukovodilaca po političkoj liniji. Dok prosveta tone pod vođstvom aktuelnog režima, najveće žrtve su učenici, roditelji i sami nastavnici“, izjavio je Vidović.

Iz Sindikata su poručili  da će, u slučaju uskraćivanja dnevnica zbog učešća u štrajku, svojim članovima nadoknaditi štetu iz sopstvenog fonda.

Iz Sindikata Sloga su pozvali nadležne organe da hitno reaguju kako bi se zaustavila dalja degradacija obrazovnog sistema, upozoravajući, kako su dodali, da su posledice urušavanja školstva dugoročne i da će najveću štetu trpeti buduće generacije.

Prosvetni radnici širom Srbije, nezadovoljni svojim materijalnim položajem i uslovima rada, stupiće danas u jednodnevni štrajk upozorenja.

DS Užice: Podržavamo štrajk prosvetnih radnika

Štrajk upozorenja najavljen je kao prvi korak u nizu akcija koje će biti preduzete ukoliko se ne ispune zahtevi prosvetnih radnika.

Jednodnevni štrajk prosvetara u ponedeljak, skup i u Užicu

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
light rain
18.8 ° C
18.8 °
18.8 °
64 %
3.7kmh
100 %
Čet
18 °
Pet
18 °
Sub
20 °
Ned
22 °
Pon
24 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime