- REKLAMA -
14.7 C
Užice
Početna Slobodno vreme Dan pešačenja u Užicu i Čajetini

Dan pešačenja u Užicu i Čajetini

- REKLAMA -

Planinarsko društvo Zlatibor UE organizuje Dan pešačenja u Užicu Korak bliže zdravlju u subotu, 21. septembra.

Planirana ruta je uspon na Rujevac- Gajevi- Vidikovac na Sevojničkim stenama-silazak u dolinu reke Dervente, poseta Rimskom mostu i izvoru Blizanci-silazak u Potočanje-autobusko stajalište na magistralnom putu. Planirana ruta je dužine 12 kilometara.

Mesto polaska u Užicu je autobusko stajalište kod garaže od 8i15 do 8i25 časova, dok je planiran povratak autobusima iz Sevojna od 14 i 45 do 17 i 15 časova u zavisnosti od završetka šetnje. Mesto okupljanja u Sevojnu je na autobuskom stajalištu na magistralnom putu za Požegu u Sevojnu od 8 i 45 do 9 časova.

Kako su naveli iz Planinarskog društva Zlatibor Užice za šetnju je potrebno imati udobne cipele ili patike koje se ne kližu, ranac sa sendvičem i vodom, slojevita odeća i dobra volja i želja da se napravi Korak bliže zdravlju.

Foto: PK Tornik

Planinarski klub Tornik istog dana organizuje planinarsku akciju Dan pešačenja 2024. koja će se održati u velikom broju mesta širom Srbije.

Dan pešačenja je uvek prilika da deca školskog uzrasta iskuse šta znači biti planinar. Na ovoj akciji dobrodošli su i svi ostali koji bi da prošetaju i podele stazu sa planinarima čajetinskog kluba Tornik.

Vreme polaska je 9 časova iz Starog parka. Planiran je put Čajetina – Oko – Čajetina u dužini od 9 kilometara sa 300 metara kumulativnog uspona. Vodič je Petar Vesović. Zainteresovani se mogu informisati na broj telefona 0638862988.

 

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
14.7 ° C
14.7 °
14.7 °
92 %
1kmh
100 %
Čet
15 °
Pet
18 °
Sub
20 °
Ned
22 °
Pon
24 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime