- REKLAMA -
13.6 C
Užice
Početna EKO Duboko dobilo dozvolu za transport i sakupljanje neopasnog otpada

Duboko dobilo dozvolu za transport i sakupljanje neopasnog otpada

- REKLAMA -

Regionalni centar za upravljanje otpadom Duboko je dobio rešenje o integralnoj dozvoli za sakupljanje i transport neopasnog otpada od pravnih lica i preduzetnika, navodi se na sajtu ovog preduzeća. Po ovom rešenju preduzeće je dobilo dozvolu za sakupljanje i transport papirne, kartonske, plastične, drvene, metalne, kompozitne i staklene ambalaže, kao i za papir, karton i plastiku. (Rešenje i dozvola se može pogledati ovde)

Iz Udruženja građana Da (NE) Dišemo Duboko su u saopštenju naveli da JKP RCUO Duboko ima dozvolu za transporst suve frakcije otpada, ali ne i za njegovo skladištenje i odlaganje.

-Ima dozvolu za tretman, ali ne na telu deponije već u mobilnom postrojenju te u skladu s tim može tretirati otpad za koji ima dozvolu i prevoziti ga bilo gde drugo u Srbiji, ali ne i na smetlište u Dubokom. Takođe, u rešenju o izdatoj dozvoli stoji da je Ministarstvu zaštitite životne sredine dostavljen ugovor sa operaterom koji poseduje dozvolu za skladištenje i/ili tretman otpada kao i kopija te dozvole, navodi se u saopštenju Da (NE) Dišemo Duboko.

Kako se ističe u saopštenju udruženje Da (NE) Dišemo Duboko će nastaviti sa dežurstvima na blokadi i sprečiti bilo koji nezakonit pokušaj dopremanja ovog smeća u Duboko i ujedno pozivaju rukovodstvo deponije da objavi ugovor sa operaterom koji poseduje dozvolu za skladištenje ili tretman otpada sa kojim je sklopilo ugovor.

U saoštenju je takođe navedeno da osim dozvole za transport, JKP RCUO Duboko ima još samo dozvolu za tretman neopasnog otpada, ali u mobilnom postrojenju, pod registarskim brojem 2142 (izvor: SEPA) i nema dozvole za skladištenje i odlaganje otpada.

Direktor JKP Duboko: Nastavljamo sa dobijanjem dozvola (AUDIO)

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
heavy intensity rain
13.6 ° C
13.6 °
13.6 °
98 %
1.2kmh
100 %
Čet
14 °
Pet
18 °
Sub
20 °
Ned
22 °
Pon
24 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime