- REKLAMA -
16.3 C
Užice
Početna Srbija i region Društvo Ostavka direktora JKP Duboko Užice

Ostavka direktora JKP Duboko Užice

- REKLAMA -

Podneo je ostavku direktor RCUO Duboko Momir Milovanović, prema nezvaničnim informacijama i prema pisanju Nove.rs. Ostavka je usvojena 20. septembra, prema navodima sindikata Sloga grada Užica.

Milovanović se nije odazvao pozivu Radio Lune da obrazloži svoju odluku.

Glišo Vidović, predsednik Sindikata Sloga Grad Užice, istakao je da je ostavka samo početak, ali da zaposleni zahtevaju punu odgovornost svih koji su doprineli katastrofalnom stanju u preduzeću.

  • Zaposleni su ogorčeni zbog dugogodišnjeg lošeg upravljanja koje je preduzeće dovelo u krizu, naveli su iz Sloge.

Prema navodima iz Sloge, reprezentativni sindikati su zakazali hitan sastanak za 23. septembar na kojem će razmatrati dalje korake.

Vidović je poručio da zaposleni neće tolerisati nestručno vođenje koje ugrožava njihov rad i bezbednost preduzeća.


Saopštenje u celosti odbornika Sloge

Već dve godine trpimo posledice nezakonitog i opasnog upravljanja deponijom Duboko – i vreme je da kažemo DOSTA! Naša vlast nas je izdala, ugrozila zdravlje i budućnost našeg grada zarad sopstvenih interesa! Deponija, koja bez dozvole funkcioniše već dve godine, postala je pretnja našem zdravlju i životnoj sredini, dok se korumpirani političari svesno oglusuju na sve veće opasnosti.

Požar u maju 2024., koji je danima buktao, bio je samo vrh ledenog brega! Dim, zagađenje i prisustvo toksičnih materija preplavili su naš grad. Iako je deponija ugašena i dalje postoji pretnja. Deponija je tempirana bomba – opasnost od eksplozije metana je realna, jer su trnovi zatrpani i gasovi se nagomilavaju. Ovaj scenario bi bila katastrofa koja bi zadesila Užice I okolinu, a vlasti su apsolutno i dalje neme!

Ali, mi nećemo ćutati! Odbornička grupa Sloga glasno zahteva hitno zatvaranje deponije Duboko i procesuiranje svih odgovornih! Korupcija ne sme proći nekažnjeno! Ovi ljudi su se igrali i igraju se i dalje sa našim životima, zdravljem naše dece i uništavanjem prirode, i za to će odgovarati.

Podržaćemo i blokadu istovara otpada iz drugih gradova, uprkos našem poznatom stavu da se borba preseli u institucije, jer nećemo dozvoliti da Užice postane smetlište Srbije! Mi se borimo za našu zemlju, našu vodu i vazduh! Ovo nije samo borba protiv smeća – ovo je borba protiv sistema koji nas guši! Dosta je bilo ćutanja i tolerisanja zagađenja i ugrožavanja zdravlja!

Uprkos konstantnim pokušajima da nam se imputira opstrukcija dogovora u vezi zahteva za Vanrednom sednicom Skupštine, po pitanju rada JP "Duboko" i trenutne situacije na samoj deponiji, niko ne treba da dovodi u pitanje odlučnost odbornika GG Sloga da stvari istera na čistac.

Naša poruka je jasna: Nećemo stati dok se ne reguliše pitanje deponije na zadovoljstvo svih stanovnika Užica i okoline! Naši životi i budućnost su vredniji od bilo čijeg političkog profita. Borićemo se za čist, siguran i dostojanstven život u Užicu. Naš grad zaslužuje bolje, a mi ćemo to i ostvariti!

Odbornici Sloga


- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
16.3 ° C
16.3 °
16.3 °
68 %
3.6kmh
99 %
Pet
16 °
Sub
20 °
Ned
22 °
Pon
24 °
Uto
25 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime