- REKLAMA -
12 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Sloga: Protiv privatizacije apoteka i proširenja deponije

Sloga: Protiv privatizacije apoteka i proširenja deponije

- REKLAMA -

Odbornička grupa Sloga je protiv privatizacije Apotekarskih ustanova i oni upozoravaju da će ovaj potez značiti prepuštanje apoteka privatnicima, što bi moglo dovesti do poskupljenja lekova i ugrožavanja pristupa zdravstvenim uslugama za najsiromašnije slojeve društva.

Jedna od najkontroverznijih tačaka dnevnog reda je predlog privatizacije Apotekarskih ustanova. Upozoravamo da će ovaj potez značiti prepuštanje apoteka privatnicima, što bi moglo dovesti do poskupljenja lekova i ugrožavanja pristupa zdravstvenim uslugama za najsiromašnije slojeve društva. Ovo je direktan udarac na najugroženije građane. Dok se mi trudimo da sačuvamo javna dobra, vlast ih prodaje u ruke pojedinaca, navodi se u saopštenju Sloge.

Oni u saopštenju ističu da će na sednici Skupštine grada Užica, zakazanoj za 26. septembar na kojoj će se raspravljati o 29 ključnih tačaka, još jedna sporna tema biti proširenje Regionalne deponije Duboko. To je prema navodima Sloge, novi ekološki rizik za građane Užica.

Umesto odgovorne politike prema otpadu, oni nas guše u smeću, ne pokazujući brigu za životnu sredinu, ističe se u saopštenju.

Pored toga, kako navode iz Sloge, na dnevnom redu je i pokrivanje gubitaka koje prave JKP Vodovod i JKP Gradska toplana, što, kako se navodi u saopštenju, pokazuje hroničnu nesposobnost upravljanja ovim javnim preduzećima.

Građani će ponovo morati da plaćaju tuđe greške i propuste, poručili su iz Sloge.

Odbornička grupa Sloga je takođe upozorila da bi tokom sednice moglo doći do spontanog okupljanja nezadovoljnih građana ispred Gradske kuće, izražavajući podršku svakom legitimnom protestu.

Građani su opravdano ogorčeni, i nećemo se iznenaditi ako se odluče da javno iskažu svoje nezadovoljstvo.Sednica Skupštine grada, na kojoj će se raspravljati i o gradskom budžetu za naredni period, biće jedna od najvažnijih u poslednjem periodu, a odluke koje se donesu imaće dalekosežne posledice po život Užičana, zaključuju u Slogi.

Užička akcija: Javno – privatno partnerstvo Apotekarske ustanove nije u interesu građana(AUDIO)

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
12 ° C
12 °
12 °
88 %
2.3kmh
1 %
Pet
28 °
Sub
29 °
Ned
14 °
Pon
14 °
Uto
18 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime