- REKLAMA -
18.6 C
Užice
Početna EKO Okrugli sto u okviru projekta Zelena inicijativa za lokalnu zajednicu

Okrugli sto u okviru projekta Zelena inicijativa za lokalnu zajednicu

- REKLAMA -

Okrugli sto na temu Implementacija ciljeva održivog razvoja (COR) u lokalne politike i saradnja lokalne samouprave i svih relevantnih faktora u lokalnoj zajednici u izradi Lokalnog ekološkog akcionog plana u Užicu i Čajetini, biće održan u ponedeljak, 30. septembra u 14 časova u Biblioteci Ljubiša R. Đenić.

Okrugli sto je deo projekta Zelena inicijativa za lokalnu zajednicu, koji se sprovodi u okviru Fonda za održivi lokalni razvoj, kao deo Platforme za opštedruštveni dijalog Održivi razvoj za sve. Fondom neposredno rukovodi Beogradska otvorena škola (BOŠ), kao jedan od partnera na Platformi, zadužena za podrškuinicijativama za inovativna rešenja u oblasti zaštite životne sredine na lokalnom nivou.

Projekat realizuju Udruženje građana Zlatiborski krug iz Čajetine i Udruženje nastavnika Opstanak iz Užica, u saradnji sa jedinicama lokalne samouprave Čajetina i Užice.

Cilj projekta je priprema i usvajanje lokalnih javnih politika koje su u skladu sa Agendom 2030, unapređenje saradnje JLS Užice i Čajetina i organizacija civilnog društva u oblasti održivog razvoja i konkretna primena inovativnih rešenja za zaštitu životne sredine kroz ozelenjavanje javnih objekata u Čajetini i Užicu.

Veliki deo projekta je javna kampanja za izradu LEAP-a u Užicu i Čajetini, koja će obuhvatiti medijsku kampanju i edukativne aktivnosti o pravu na zdravu životnu sredinu i značaju izrade LEAP-a.

Okrugli sto u Čajetini je prvi javni događaj, na kojem će učesnici biti predstavnici lokalne uprave opštine Čajetina, javnih preduzeća, obrazovnih institucija, Zelenog Saveta, Saveta za održivi razvoj i edukaciju, lokalnih medija i građanskih udruženja.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
few clouds
18.6 ° C
18.6 °
18.6 °
59 %
2kmh
18 %
Pet
28 °
Sub
29 °
Ned
13 °
Pon
14 °
Uto
19 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime