- REKLAMA -
12 C
Užice
Početna Srbija i region Politika Užička akcija: Javno - privatno partnerstvo Apotekarske ustanove nije u interesu građana(AUDIO)

Užička akcija: Javno – privatno partnerstvo Apotekarske ustanove nije u interesu građana(AUDIO)

Pred odbornicima užičke skupštine na drugoj sednici 26. septembra biće i Odluka o pokretanju postupka javno-privatnog partnerstva sa elementima koncesije za finansiranje, revitalizaciju, upravljanje i obavljanje farmaceutske delatnosti u gradu Užicu i drugim jedinicama lokalne samouprave u Zlatiborskom okrugu.

- REKLAMA -

Bilo kakav oblik javno – privatnog partnerstva Apotekarske ustanove Užice nije u interesu grada Užica, poručio je Radovan Novaković, predsednik odborničke grupe Užička akcija u Skupštini grada Užica, iznoseći stav da Apotekarskom ustanovom treba da upravlja Grad Užice.

  • U obrazloženju predložene odluke piše da javno telo, Grad Užice, smatra da postoji opravdan interes za pokretanje postupka javno – privatnog partnerstva sa elementima koncesije. Nama nije jasno koji je to opavdan interes i čiji je to opravdan interes, imajući u vidu da smatramo da to nije interes građana već možda nekog drugog, nekog privatnika, zbog koga se čitav ovaj postupak zapravo i sprovodi, prokomentarisao je Novaković za Radio Lunu.

Prema njegovim navodima, Užička akcija smatra nedopustivim da se javno – privatnim partnerstvom poigrava sa sudbinom oko 180 zaposlenih u Apotekarskoj ustanovi sa oko 30 apoteka na teritoriji Zlatiborskog okruga.

  • Ako privatnik preuzme upravljanje apotekama, sigurno će jedan broj apoteka biti zatvoren, istakao je Novaković dodavši da je profit primarni interes privatnika.

Užička akcija smatra da Grad Užice treba aktivno da se uključi u rešavanje problema Apotekarske ustanove Užice.

  • Smatramo da treba pokrenuti dijalog u kom će svi učestvovati, pre svega treba pitati zaposlene da li žele da ih privatnik preuzme, kada je reč o upravljanju, naveo je Novaković podsetivši i na primer Kraljeva u kojem je sproveden sličan postupak javno – privatnog partnerstva apotekarske ustanove.

Podsetimo, Užička akcija ima šest (opozicionih) odbornika u Skupštini grada Užica koja broji ukupno 67 odbornika.

Sloga: Protiv privatizacije apoteka i proširenja deponije

- Advertisement -
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -
Užice
clear sky
12 ° C
12 °
12 °
88 %
2.3kmh
1 %
Pet
28 °
Sub
29 °
Ned
14 °
Pon
14 °
Uto
18 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime