- REKLAMA -
24 C
Užice
Početna Slobodno vreme Užice grad festivala (VIDEO)

Užice grad festivala (VIDEO)

- REKLAMA -

Užice je grad koji se prepoznaje po mnogobrojnim manifestacijama i festivalima. Neki su postali sinonim grada sa tradicijom dugom nekoliko godina, dok se drugi polako, iz godine u godinu razvijaju i privlače pažnju i posetioce. Titula nacionalne prestonice kulture Srbije 2024.godine koju Užice ponosno nosi doprinela je da se i sadržaji festivala unaprede i obogate.

U gradu festivala kako se za Užice često kaže sa tradicijom dugom 32. godine održani su tradicionalni skokovi u vodu sa Starog železničkog mosta.

Foto: M. H.

Međunarodna kolonija umetničke keramike Zlakusa Užice ove godine je 28. put okupila 10 umetnika koji su stvarali u Gradskom kulturnom centru.

Jugoslovenski pozorišni festival Bez prevoda koji okuplja najbolje predstave iz Srbije i regiona iz prethodne sezone po izboru selektora festivala biće održan od 1. do 7. novembra u užičkom pozorištu.  Na jednom od najznačajnijih pozorišnih festivala u Srbiji koji ove godine ispisuje svoju 29. stranicu ljubitelji pozorišta biće u prilici da pogledaju sedam takmičarskih predstava.

Međunarodni dečiji festival folklore Licidersko srce 16. put za redom u Užicu, na Zlatiboru i Všegradu ugostio je čuvare tradicije iz 11 zemalja sa oko 1100 učesnika.

Ove godine Užice je bilo domaćin Festivala kratkog dokumentarnog filma Interakcija, kao i 59. Međuopštinskih omladinskih sportskih igara na kojima su nastupili najbolji mladi sportisti sa tromeđe Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.

Festival prirode i kulturnog nasleđa Žestival koji se trudi da od zaborava sačuva sve ono dobro iz Užica održan je deveti put za redom sa nekim novim, ali i tradicionalnim sadržajima. Organizovane su promocije, koncerti, književne večeri, predstave i ostala dešavanja tokom osam dana Žestivala.

 

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
24 ° C
24 °
24 °
48 %
2.9kmh
9 %
Sub
23 °
Ned
13 °
Pon
13 °
Uto
16 °
Sre
22 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime