- REKLAMA -
12.1 C
Užice
Početna Srbija i region Društvo Fokus na obrazovanju, mladima i budućim generacijama

Fokus na obrazovanju, mladima i budućim generacijama

- REKLAMA -

– Povećani su iznosi za mere u oblasti socijalne politike sa cijem da se pomogne najugroženijima, izvestila je gradonačelnica Užica tokom predlaganja prvog rebalansa budžeta za ovu godinu na drugoj sednici užičke skupštine.

Užički odbornici usvojili Izveštaj o izvršenju budžeta za prvih šest meseci

  • Čitav ovaj program i socijalne i dečje zaštite sada iznosi 197,3 miliona dinara, navela je.

Podsetivši da je država donela niz povoljnijih mera u oblasti populacione politike, Raković Radivojević je dodala da je i lokalna samouprava povećala sredstva za novorođene bebe u Užicu.

  • I taj iznos je veći i u odnosu na prošlu godinu i u odnosu na pretprošlu godinu. Uvećali smo početkom godine i sredstva za nezaposlene porodilje i majke koje imaju troje i više dece, podsetila je.

Fokus na obrazovanje, mlade i buduće generacije

Usvojenim prvim rebalansom, gradski budžet je povećan za 690 miiona dinara. Uvećani su iznosi za funkcionisanje Predškolske ustanove.

  • Tako da ovaj program sada iznosi 570,4 miliona dinara, obavestilla je gradonačelnica Užica najavljujući da će do kraja godine biti završeni građevinski radovi na novom vrtiću na Carini, kapaciteta 200 mesta, te da onda sledi opremanje objekta.
  • Ponosni smo što vrtić finansiramo sredstvima iz budžeta grada Užica, istakla je Jelena Raković Radivojević tokom skupštinske sednice.

Najavila je gradonačelnica otvaranje vrtića u Kremnima za Dan grada.

  • Radimo i na adaptaciji prostora u školi u Zlakusi gde ćemo otvoriti i sledeći vrtić, rekla je podsetivši da odavno radi vrtić u Karanu koji je opremljen uz podršku evropskih partnera i programa EU PRO Plus.
  • Naš cilj jeste da svako dete u gradu Užicu ima svoje mesto u vrtiću. Želimo da ne postoje više liste čekanja za upis predškolaca u vrtiće i ka tom trendu idemo, poručila je.

Prvobitno je u ovogodišnjem budžetu predviđeno 250 miliona dinara za redovno funkcionisanje osnovnog i srednjeg obrazovanja, ali su rebalansom te pozicije uvećane za oko 15 miliona dinara.

Foto screenshot// Jutjub kanal Skupština grada Užica

  • Hajde da se vratimo u period pre 15 godina. Koliko je škola tada u ovom gradu bilo obnovljeno, energetski sanirano, rekonstruisano? Uradili smo rekonstrukciju Osnovne škole Nada Matic, školu u Gostinici, školu Miodrag Milovanović Lune i Osnovnu školu Dušan Jerković. Završili smo rekonstrukciju i energetsku sanaciju i vrtića Neven. Završava se energetska  sanacija i rekonstrukcija Prve osnovne škole kralja Petar II. Prema tome, vodimo računa o deci koja žive u ovom gradu i nastavićemo i dalje u tom smeru, poručila je Jelena Raković Radivojević, prva gradonačenica Užica.

  • Ulagali smo i u školska dvorišta, u dečja igrališta, u javne površine, u ambijentalno uređenje našeg grada. Dolaze na red i srednje škole, najavila je gradonačelnica Užica poručivši da će nastaviti da potencira unapređenja u oblasti zdravstva, obrazovanja i položaja mladih.

Raković Radivojević: Važno posvetiti pažnju ravnomernom razvoju svih delova grada

  • Pored sredstava koje država izdvaja za mlade i učenike, i mi smo početkom meseca realizovali izdvajanja i za đake prvake, napomenula je gradonačelnica Užica podsetivši da je u toku javni poziv za učeničke i studenske stipendije koje su, kakoje dodala, i ove godine povećane u odnosu na prethodne.

Podsetimo, ove sedmice je počela rekonstrukcija bivše kasarne u Krčagovu u kojoj će za oko godinu dana biti otvoren Regionani trening centar za dualno obrazovanje i koji će, prema navodima gradonačelnice, povezati omadinu, privredu i unaprediti privredne potencijale grada.

Užice za godinu dana dobija Regionalni trening centar

- Advertisement -
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -
Užice
scattered clouds
12.1 ° C
12.1 °
12.1 °
56 %
0.9kmh
25 %
Uto
14 °
Sre
22 °
Čet
22 °
Pet
19 °
Sub
21 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime