- REKLAMA -
17.6 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Zlatibor/Čajetina Košarkaši Zlatibora startovali pobedom u NLB ABA2 ligi

Košarkaši Zlatibora startovali pobedom u NLB ABA2 ligi

- REKLAMA -

Košarkaši Zlatibor Mocarta pobedili su ekipu Šibenke sa 68:73 na gostovanju u prvom kolu NLB ABA2 lige. Čajetinski tim je pobedom u dramatičnoj završnici počeo novu sezonu.

Zlatibor je vodio većim delom prvog poluvremena, ali domaćin u čuvenoj dvorani Baldekin serijom 8:0 na početku treće četvrtine pravi preokret. U napetoj završnici ekipa Strajina Nedovića se oporavlja od perioda loše igre i grešaka pa u poslednjih dva minuta vezuje nekoliko dobrih poteza i u odbrani i u napadu i dolazi do velikog trijumfa.

Najefikasniji u pobedi bio je kapiten Brano Đukanović sa 18 poena, dok je dva manje ubacio novajlija Petar Vujačić. Svih svojih devet poena je u četvrtoj četvrtini postigao Branislav Terzić, dok je Miloš Glišić upisao devet poena i 10 skokova.

Za ekipu Šibenke koja je jedan od legendarnih učesnika stare jugoslovenske lige je 16 poena uz neverovatnih 17 skokova upisao Roko Serdarušić, dok je centar Josip Jukić imao 16 poena i 10 uhvaćenih lopšti, dok je Filip Vujičić ubacio 14 poena.

U drugom meču ove grupe banjalučki Borac je u Ljubljani savladao Iliriju sa 62:70. Po povratku iz Ljubljane Zlatibor se okreće pripremi lokalnog derbija sa Slobodom na otvaranju Košarkaške lige Srbije, a meč se igra u Čajetini u nedelju od 18 časova.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
17.6 ° C
17.6 °
17.6 °
57 %
1.4kmh
5 %
Pon
16 °
Uto
20 °
Sre
18 °
Čet
19 °
Pet
12 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime