- REKLAMA -
17.9 C
Užice
Početna Srbija i region Počinje druga faza belog štrajka

Počinje druga faza belog štrajka

- REKLAMA -

S obzirom na to da Vlada i Narodna skupština nisu ispunili zahteve belog štrajka do 13. oktobra, članovi Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Srbije (NSPRS) započinju danas njegovu drugu fazu upisivanjem ocene odličan 5 svakom učeniku, saopštio je taj sindikat, prenosi Danas.

Ta petica, ukoliko zahtevi belog štrajka ne budu usvojeni ni do kraja polugodišta, biće osnov za zaključivanje ocena „odličan 5“, bez obzira na sve druge ocene koje će se davati prema objektivnim kriterijumima, na uobičajene načine”, navode iz NSPRS.

Zahtevi belog štrajka su da se odgovarajućim izmenama zakona i pratećih propisa unapredi bezbednost u školama tako što će se nastavnicima garantovati efikasnija pravna zaštita od napada, omogućiti im da učenike koji se izrazito neprimereno ponašaju bez odlaganja suspenduju sa časa i nastave, kao i ukidanje anonimnih prijava prosvetnoj inspekciji.

Za usvajanje tih zahteva potrebna je samo politička volja Ministarstva prosvete, Vlade i Narodne skupštine. Usvajanje i sprovođenje izmenjenih propisa državu ne bi koštalo ni jedan dinar, smatraju iz NSPRS.

Kako dodaju u saopštenju, beli štrajk je istovremena borba za bezbednost u školama i za suzbijanje lažnih ocena, iz njih proisteklih lažnih svedočanstava i lažnih diploma

- Advertisement -
IZVORDanas
- REKLAMA -
Užice
broken clouds
17.9 ° C
17.9 °
17.9 °
57 %
1.6kmh
51 %
Pon
18 °
Uto
21 °
Sre
19 °
Čet
19 °
Pet
16 °

Poslednje vesti

Utorak bez struje

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime