- REKLAMA -
11.5 C
Užice
Početna Srbija i region Vlada Srbije duplirala novac koji dodeljuje za kupovinu seoskih kuća

Vlada Srbije duplirala novac koji dodeljuje za kupovinu seoskih kuća

- REKLAMA -

Vlada Srbije povećala je na 950 miliona dinara ukupan iznos bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Srbije za 2024. godinu, prenosi Nova ekonomija.

Podsetimo, na poslednjoj sednici Vlade je doneta Uredba o izmeni Uredbe o utvrđivanju Programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Republike Srbije za 2024. godinu, za šta je obezbeđeno 950 miliona dinara. Prvobitno je za ovaj program bilo obezbeđeno 500 miliona dinara.

Sredstva za kupovinu seoske kuće sa okućnicom dodeljuje Ministarstvo za brigu o selu.

Kako se navodi u programu, procenjena tržišna vrednost nepokretnosti koja se kupuje ne može da bude veća od 1,2 miliona dinara (nešto više od 10.000 evra), koliko iznosi i maksimalni iznos bespovratnih sredstava koji se dodeljuje po jednom prijavljenom kojem su odobrena sredstva.

Seoskom kućom sa okućnicom se smatra kuća sa ekonomskim dvorište koje se nalazi na istoj katastarskoj parceli kao i seoska kuća ili na susednim parcelama u odnosu na seosku kuću.

Za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom mogu da konkurišu punoletni državljani Srbije koji nemaju navršenih 45 godina života i pripadaju nekoj od sledećih kategorija: pojedinac, samohrani roditelj, bračni par, vanbračni partneri.

Ministarstvo je početkom ove godine objavilo javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava i on traje do utroška budžetskih sredstava koja su predviđena za ovu namenu, a najkasnije do 1. novembra 2024. godine.

 

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
11.5 ° C
11.5 °
11.5 °
85 %
0.8kmh
10 %
Pon
11 °
Uto
20 °
Sre
18 °
Čet
19 °
Pet
12 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime