- REKLAMA -
14.5 C
Užice

Kuda ove sedmice?

- REKLAMA -

-Ansambl užičkog Narodnog pozorišta izvešće večeras predstavu Putujuće pozorište Šopalović, Ljubomira Simovića u režiji Milana Neškovića. Predstava počinje u 20 sati na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Užice.


-Sinhonizovana animirana porodična komedija Male šape na velikom putovanju biće prikazivane u užičkom bioskopu do 16. oktobra od 18 sati. Akcioni krimi triler Džoker, ludilo u dvoje, biće prikazivan do 16. oktobra u užičkom bioskopu Art od 20 časova. Projekcija domaće drame Svemu dođe kraj u 20 sati i 30 minuta u sali dva užičkog bioskopa Art.


-U Gradskoj galeriji Milan Tucović u Požegi u toku je izložba skulptura u staklu Bardudvarnok, autora Tomislava Todorovića. Do 20. oktobra u sali čajetinske biblioteke LJubiša R. Đenić možete pogledati slike Vesne Petrović. Ulaz je slobodan.


-Izložba Vizionar i lučonoša prota Milan Đurić, otvorena je do 5. novembra u Jokanovića kući u Užicu,  povodom 180 godina od rođenja Đurića, istaknute ličnosti užičkog kraja, sveštenika, narodnog poslanika, učesnika oslobodilačkih ratova, humanitarca.

Oživeli sećanje na vizionara i lučonošu: Izložba o proti Milanu Đuriću do 5. novembra u Jokanovića kući (AUDIO)


-Izložba portreta Boje vremena– Mihailo Milovanović (1879–1941), portretista u ratu i u miru, akademskog slikara Mihaila Milovanovića, otvorena je do 1. novembra u Narodnom muzeju Užice u okviru programa Užice, prestonica kulture Srbije – 2024. i svečanosti povodom obeležavanja Dana grada Užica.

Portreti Mihaila Milovanovića do 1. novembra u užičkom muzeju (AUDIO)


-Do 30. oktobra u Gradskoj galeriji Užice možete pogledati izložbu Era Milivojević – Umetnost jeste život. Na izložbi, nastaloj saradnjom Gradske galerije i Muzeja savremene umetnosti, predstavjen je rad umetnika Slobodana Ere Milivojevića, jednog od pionira konceptualne umetnosti na ovim prostorima. Autorka izložbe je Una Popović, viša kustoskinja Muzeja savremene umetnosti, Beograd.

Umetnost života na radovima Ere Milivojevića


-Književno veče novinarke, književnice i univerzitetske profesorke Sanje Domazet biće održano 16. oktobra u Narodnoj biblioteci Užice od 19 časova. U programu će, osim autorke, učestvovati i Gordana Milosavljević Stojanović, urednica u IK Službeni glasnik. Književno veče je deo programa Užice – nacionalna prestonica kulture 2024. godine.

 


-Domaći film Bauk biće prikazan 16. oktobra u 20 časova u bioskopu Kulturnog centra Zlatibor.


-Animirani film Male šape na velikom putovanju biće na repertoaru bioskopa u Sportsko – kulturnom centru Požega 16. oktobra od 18 sati. Ulaznica košta 300 dinara.  Drama Bauk biće prikazana u požeškom bioskopu u sredu od 20 sati. Cena ulaznice je 350 dinara.


-Film Pas i mačka biće prikazan u bioskopu u Domu kulture u Čajetini 17. oktobra u 17 i u 19 časova. Ulaznica košta 300 dinara.


-Predstava užičkog Narodnog pozorišta Kovači, po tekstu Miloša Nikolića i u režiji Nemanje Rankovića, biće izvedena 17. oktobra u Foči od 19 časova.

Izložba Drugi balkanski rat na fotografijama i dokumentima


-Animirani film Izumitelj biće prikazan 18. oktobra u 19 sati u bioskopu Kulturnog centra Zlatibor.


-Predstava užičkog Narodnog pozorišta Kovači, po tekstu Miloša Nikolića i u režiji Nemanje Rankovića, biće izvedena 18. oktobra u Domu kulture Čajetini od 20 časova.


-Animirani film Neukrotivi robot, avantura, komedija, biće prikazan u bioskopu u Sportsko – kulturnom centru Požega 18. oktobra od 18 sati. Ulaznica košta 300 dinara. Projekcija horor trilera Osmeh 2 počinje 18. oktobra u 20 sati u požeškom bioskopu. Cena ulaznice je 350 dinara.


-Klasik rok žurka biće održana 18. oktobra u Gradskom kulturnom centru u Užicu od 21 sat.

  • Udruženje ljubitelja bluza i roka iz Užica, Glas iskustva, po treći put će obradovati svoju publiku sa probranim svetskim bluz i rok standardima koji su obeležili protekle dekade popularne muzike: Led Zeppelin, Deep Purple, AC-DC, The Cult, Pearl Jam, Alice in Chains, Guns and Roses, The Kinks, The Who, The Rolling Stones, Red Hot Chili Peppers, Bad Company, Ramones, Motorhead, Iggy Pop, The Clash, Neil Young, Status Quo, Lynyrd Skynyrd, Greta Van Fleet, The Black Crowes, Black Sabbath, Uriah Heep, The Beatles, Grand Funk Railroad, Cactus, Queen, Gary Moore, Rory Gallagher, The White Stripes, T.Rex, Blue Oyster Cult, Johnny Winter, Jimi Hendrix, Gov’t Mule, Gary Clark Jr. i mnogi drugi…., naveli su iz GKC-a.

Cena ulaznice je 300 dinara.


-Kragujevački pop-rok kavr bend Mamurni ljudi nastupiće 19. oktobra u Gradskom kulturnom centru u Užicu.

  • Već više od 15 godina ovaj bend aktivan je na domaćoj muzičkoj sceni. Karakteriše ih vesela svirka i odlični vokali čime stvaraju vrhunsku atmosferu kvalitetnim scenskim i tonskim nastupom. Na njihovim nastupima publika može da uživa u najvećim hitovima domaće i strane muzičke scene, naveli su iz GKC-a.
    Koncert će početi u 21 sat i 30 minuta. Ulaz na svirku je slobodan.

-Samostalna izložba Miljane Nikolić biće otvorena 19. oktobra u galeriji KDC Reflektor u užičkim Gorjanima. Izložba Interacije tišine biće otvorena u subotu u 19 časova.

–     Izložba se bavi tišinom kao procesom koji se menja kroz ponavljanje pejzaža, pružajući nove perspektive na poznate motive. Radovi iz prethodne serije Tihe teritorije postavljeni su u novi kontekst, dok se uz njih prikazuju i nova dela, nastala iz iste svakodnevne introspektivne rutine putovanja između Beograda i Novog Sada. Ova iteracija procesa produbljuje razumevanje prolaznosti i suptilnih promena koje tišina donosi. Motiv pejzaža, ranije vezan za osećaj praznine, sada se kroz iteracije transformiše, beležeći
prolaznost i neprekidne promene koje se dešavaju tokom vremena. Svaki rad nosi sa sobom tragove prethodnog, ali otkriva nove aspekte pejzaža i tišine. Proces ponavljanja – od svakodnevnog posmatranja pejzaža do njegovog apstrahovanja – evoluira, reflektujući ne samo spoljašnji svet, već i tihe, suptilne promene unutar samog procesa stvaranja. Kroz ove radove, ispituje se kako tišina može biti mesto introspekcije, ali i prostora za promenu, postavljajući pejzaž kao medijum koji prožima spoljašnji i unutrašnji svet,
navedeno je u pozivu na izložbu.

Kratka biografija

Miljana Nikolić je vizuelna umetnica iz Srbije, koja je stekla master diplomu na odseku
Crtanje na Akademiji umetnosti Novosadskog univerziteta. Osnovne studije iz primenjenog slikarstva završila je na Fakultetu primenjenih umetnosti, Univerzitet umetnosti u Beogradu, a umetničko obrazovanje započela je u Umetničkoj školi u Užicu.

Učestvovala je na više samostalnih i kolektivnih izložbi. Među najvažnijima su samostalne
izložbe Tihe teritorije u Vojinovića kući, KC Inđija, i Nije ni važno u Ostavinskoj galeriji u
Beogradu i kolektivne izložbe Perspektiva 24 u Galeriji Štab u Beogradu i Izložba Masteri u Novoj galeriji Akademije umetnosti. Učestvovala je na brojnim projektima monumentalnog slikarstva, uključujući izradu mozaika za brojne sakralne i javne objekte u Srbiji i inostranstvu.


-Izložba radova Milene Lasić Tri boje, tri reči, biće otvorena 19. oktobra u 20 časova u sali Inovacionog biznis centra Zlatibor u zgradi Kulturnog centra.

Izložba Tri boje, tri reči u KC Zlatibor


-Stopića pećina je otvorena za posetioce svakog dana od 09:30 do 18 časova, a ovo radno vreme važiće do 23. oktobra. Cena ulaznice za odrasle osobe je 400 dinara, dok je za decu od sedam do 15 godina cena ulaznice 250 dinara. Stopića pećina je udaljena 19 kilometara od centra Zlatibora i jedna je od najposećenijih atrakcija Zlatibora.


-Najduža jednosegmentna žičara na svetu, zlatiborska Gold gondola, od 14. oktobra do 1. novembra biće otvorena za posetioce petkom i vikendom od 9 do 16 časova zbog redovnog pregleda stubova, saopštili su iz JP Gold gondola.


- Advertisement -
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -
Užice
broken clouds
14.5 ° C
14.5 °
14.5 °
71 %
1.4kmh
69 %
Sre
18 °
Čet
16 °
Pet
18 °
Sub
15 °
Ned
15 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime