- REKLAMA -
14.5 C
Užice
Početna Srbija i region Trendovi Novi vrtić otvoren u Kremnima

Novi vrtić otvoren u Kremnima

- REKLAMA -

Otvoren je danas vrtić u Kremnima, Izdvojeno odeljenje vrtića Lane, u delu zgrade OŠ Bogosav Jovanović. Grad Užice je izdvojio blizu 30 miliona dinara za uređenje i opremanje vrtića u kom će boraviti oko 40 mališana.

  • Približavamo se ostvarenju cilja da svako dete u Užicu ima mesto u vrtiću, naglasila je Jelena Raković Radivojević, gradonačelnica Užica, podsetivši da je prošle godine otvoren seoski vrtić u Karanu, a da će 2025. godine opremiti unutrašnjost vrtića na Carini, kapaciteta 200 mesta.

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju je uložilo više od 1,4 miliona dinara za uređenje dečjeg igrališta u krugu vrtića i škole u Kremnnima.

  • Ovde sam da podržim populacionu politiku Grada Užica i da zajedničkim snagama nastavimo da delujemo kako bi nam se više dece rađalo, kako bismo zaštitili dečja prava, kako bismo osnažili porodice. Pozdravljam opredeljenje Grada Užica da ulaže u ovakve stvari koje su nam veoma značajne, kazala je ministarka za brigu o porodici i demografiju Milicu Đurđević Stamenkovski istakavši da je prošle godine u Užicu rođeno više beba nego 2022. godine i da užički kraj beleži pozitivniji bilans u odnosu na prosek u Srbiji.

Ministarka je podsetila da je u septembru 184 narodna poslanika glasalo u Narodnoj skupštini za izmene Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom radi povećanja roditeljskog dodatka za decu rođenu od 1. januara 2024. godine i paušala za nabavku opreme za dete.

  • Ti iznosi su povećani tako što je opredeljeno novih deset milijardi dinara iz budžeta Republike Srbije i ja verujem da će u godinama pred nama to doneti lepe rezultate, navela je Milica Đurđević Stamenkovski.

Besplatni udžbenici sledeće godine


Podsetivši da Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju upućuje lokalnim samoupravama javni poziv radi obezbeđivanja finansijske podrške za projekte namenjene deci, ministarka je napomenula  da je sa gradonačelnicom Užica načelno dogovoreno da deca od prvog do četvrtog razreda u 2025. godini dobiju besplatne udžbenike.

  • Želimo da kupovinom udžbenika ulažemo upravo u budućnost naše dece, u kvalitet njihovog obrazovanja i, naravno, da olakšamo porodični budžet, da pomognemo roditeljima, jer kad počne školska godina, mnogo je izazova, mnogo je troškova, to je slučaj i tokom cele godine i mislim da je to savezništvo koje sklapamo sa roditeljima, savezništvo za budućnost. Ta inicijativa nas obavezuje da u kontinuitetu i narednih godina istrajemo na ovom poduhvatu i da se potrudimo da jedina obaveza dece bude da stiču znanje, vaspitanje, lepo ponašanje i solidarnost sa svojim drugarima, poručila je ministarka za brigu o porodici i demografiju.

Ukazavši da su dve majke dobile subvencije za kupovinu prvog stanja i izgradnju kuće na teritoriji Užica, Milica Đurđević Stamenkovski je pozvala mlade bračne parove sa decom da se prijave za podršku države i ministarstva koja obezbeđuje 20 odsto od ukupne vrednosti nekretnine.

  • I mislim da je to još jedan pokazatelj koliko nam je važno da ljudi ostanu tamo gde su rođeni. Dakle, mi želimo da što više kuća za bračne parove, porodične domove, izgradimo upravo ovde u Užicu, u ovim krajevima koji su zaista predivni, koji mogu mnogo toga da pruže i gde zaista verujem da svi koji su se ovde rodili zamišljaju svoju budućnost, naravno, boreći se za što bolje i kvalitetniji život i sugurnost svojih porodica, navela je ministarka.

Napominjući da u Kremnima žive i rade privrednici i poljoprivrednici koji svakodnevno doprinose razvoju seoskih mesnih zajednica, gradonačelnica Užica je poručila da će nastaviti sa meštanima da rade na osnaživanju privrede.

  • Naš jedini zadatak je da brinemo o građanima, deci i njihovim roditeljima. To je naš zadatak, naša želja i sve što radimo, radimo u tom pravcu da obezbedimo bolje uslove za život i rad svih građana Užica, navela je.

Na Svetski dan seoskih žena, u krugu škole u Kremnima su postavljeni štandovi žena preduzetnica iz užičkog kraja koje su obišli gradonačelnica, ministarka i savetnica ministarke privrede Jelena Milivojević

- Advertisement -
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -
Užice
broken clouds
14.5 ° C
14.5 °
14.5 °
71 %
1.4kmh
69 %
Sre
18 °
Čet
16 °
Pet
18 °
Sub
15 °
Ned
15 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime