- REKLAMA -
14.1 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Zlatibor/Čajetina Zlatibor oduševio mlade iz dijaspore – novi cilj Evropska smotra

Zlatibor oduševio mlade iz dijaspore – novi cilj Evropska smotra

- REKLAMA -

Opština Čajetina uspešno je realizovala jedan od ovogodišnjih letnjih kampova za mlade iz dijaspore i regiona, koji su bili deo programa Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za koordinaciju aktivnost i mera u oblasti odnosa Republike Srbije s dijasporom. Ovogodišnji Kulturno-obrazovni letnji kamp za mlade iz regiona i dijaspore okupio je 166 učesnika iz dijaspore i regiona.

Kamp na Zlatiboru posebno je ostao u sećanju ministru Đorđu Milićeviću, ne samo zato što je bio poslednji u nizu, već i zbog nezaboravnog koncerta Željka Samardžića, koji je održan na prepunom Kraljevom trgu kao sastavni deo kampa, gde su dijaspora, meštani i turisti zajedno razmenjivali iskustva. Zlatibor, kao turistički dragulj Srbije, pokazao se kao idealna destinacija za buduće kampove, a nova inicijativa opštine Čajetina predviđa organizaciju Evropske smotre dijaspore upravo na Zlatiboru.

Ministar Milićević je naglasio da su letnji kampovi važan deo očuvanja srpskog identiteta i jačanja veza između matice i dijaspore, te da je cilj za narednu godinu da se broj učesnika udvostruči, kako bi kampovi okupili 10.000 mladih iz dijaspore i regiona.

-Naš kamp je ostavio snažan utisak na učesnike, a Zlatibor je savršena lokacija za buduće događaje. Cilj nam je da sledeće godine ugostimo još veći broj mladih i nastavimo jačanje veza između matice i dijaspore, poručuju iz opštine Čajetina.

Iako je kamp na Zlatiboru uspešno zatvorio ovogodišnji ciklus, opština Čajetina već radi na planovima za narednu godinu, sa ciljem da doprinese daljem povezivanju mladih iz dijaspore i regiona sa Srbijom kroz inovativne programe i događaje.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
14.1 ° C
14.1 °
14.1 °
70 %
2.1kmh
5 %
Pet
19 °
Sub
15 °
Ned
15 °
Pon
17 °
Uto
19 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime