- REKLAMA -
14.1 C
Užice
Početna EKO Đaci u Čajetini učestvuju na radionici o održivom razvoju

Đaci u Čajetini učestvuju na radionici o održivom razvoju

- REKLAMA -

Prva radionica u programu obuke o održivom razvoju za učenike starijih razreda osnovne škole Dimitrije Tucović u Čajetini, u okviru projekta Zelena inicijativa za lokalnu zajednicu koji realizuje udruženje Zlatiborski krug, održana je 15. oktobra na Zlatiboru, u izdvojenom odeljenju ove škole.

Cilj obuke je osnaživanje obrazovnih institucija za realizaciju volonterskih i vannastavnih aktivnosti koje doprinose umanjenju negativnih posledica klimatskih promena, u skladu sa zaštitom životne sredine i ciljevima održivog razvoja. Obuka obuhvata 16 učenika, koji će kroz tri poludnevne radionice, kroz interaktivan rad, steći iskustvo i nova znanja za deljenje sa svojim mlađim drugarima putem vršnjačke edukacije i realizaciju volonterskih aktivnosti. Tema prve radionice je bila izračunavanje ekološkog otiska, ekološki dug i uzroci klimatskih promena. Po rečima koordinatorke projekta Zorice Milosavljević, učesnici su bili aktivni, zainteresovani i kreativni u radu.

Naredna radionica će se održati krajem oktobra.

Projekat Zelena inicijativa za lokalnu zajednicu se realizuje kao deo programa Fond za održivi lokalni razvoj koji se sprovodi u okviru Platforme za opštedruštveni dijalog Održivi razvoj za sve koja je uspostavljena uz podršku vlada Švajcarske i Nemačke, a implementira se od strane Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u u okviru projekta Reforma javnih finansija – Agenda 2030. Fondom neposredno rukovodi
Beogradska otvorena škola (BOŠ), kao jedan od partnera na Platformi, zadužena za podršku inicijativama za inovativna rešenja u oblasti zaštite životne sredine na lokalnom nivou. Dodatna podrška Fondu pruža se u okviru projekta „EU Resurs centar za civilno društvo u Srbiji” koji se realizuje uz podršku Evropske unije u Srbiji.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
14.1 ° C
14.1 °
14.1 °
70 %
2.1kmh
5 %
Pet
19 °
Sub
15 °
Ned
15 °
Pon
17 °
Uto
19 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime