- REKLAMA -
17.3 C
Užice
Početna Srbija i region Društvo Imaš pravo: Mladi žele bolju komunikaciju sa institucijama (AUDIO)

Imaš pravo: Mladi žele bolju komunikaciju sa institucijama (AUDIO)

- REKLAMA -

U Užicu je 15. oktobra održano savetovanje o merama porodično-pravne zaštite, usmereno na unapređenje saradnje institucija i organizacija civilnog društva u lokalnoj zajednici, sa posebnim fokusom na položaj mladih i demografski deficit.

Savetovanje je deo projekta IMAŠ PRAVO – mere porodično-pravne zaštite u lokalnoj zajednici kojeg sprovodi Centar za podsticanje dijaloga i tolerancije iz Čačka, uz podršku Ministarstva za brigu o porodici i demografiju od aprila do decembra ove godine u Užicu, Čačku, Arilju i Požegi. // Foto N.K.

Prema navodima Svetlane Janković, predsednice udruženja Centar za podsticanje dijaloga i tolerancije iz Čačka, zaključak fokus grupa na panel diskusijama je da su mladi zainteresovani, ali nedovoljno informisani i da žele bolju komunikaciju sa institucijama. Problem su i unutrašnje migracije, zbog čega mali broj mladih ostaje u svom rodnom gradu.

  • Nekakav zaključak koji smo imali u fokus grupama u Požegu, Užici i Čačku jeste i da se sa mladima ne radi dovoljno. Tu je onaj momentum gde mogu da institucije, organizacije, civilne društva zajedno budu na istom frontu, a to je da te mlade ljude obaveste sve šta imaju pravo i šta mogu da urade. Ono što je ohrabrujuće je da su svi ti mladi ljudi rekli da i dalje veruju u porodicu i porodične vrednosti, što daje nadu, ali imali smo i nekakva priznanja i nedovoljne posvećenosti porodici, pod parolom da se stalno trči za poslom i sve ostalo. Mislim da možda i tu negde treba više da radi Zato su tražili savetovališta, sistematske preglede, što mislim da je na mestu, navela je Janković.

Mladi različitih godina imaju različite potrebe i interesovanja, podsetila je Marija Maričić, koordinatorka Kancelarije za mlade Užice, istakavši manjak informisanosti mladih kao generalni problem.

  • Mladi imaju mnogo dostupnih informacija na svakodnevnom nivou, ali ne prihvataju informacije kako mi to zamišljamo. Dobro je da ukoliko mladog čoveka nešto interesuje, on će to naći, kazala je Marija Maričić poručivši da je neophodno približiti se mladima posredstvom društvenih mreža i aplikacija.

Slobodan Grbić, član Gradskog veća Užica zadužen za socijalnu politiku, poručio je da su panel diskusije, razmena iskustava i znanja, neophodni za nova rešenja.

- Advertisement -
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -
Užice
light rain
17.3 ° C
17.3 °
17.3 °
59 %
2.1kmh
93 %
Pet
15 °
Sub
15 °
Ned
15 °
Pon
16 °
Uto
18 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime