- REKLAMA -
17.3 C
Užice
Početna Slobodno vreme Kultura Renoviranje sale u čajetinskoj biblioteci

Renoviranje sale u čajetinskoj biblioteci

- REKLAMA -

U toku su radovi na renoviranju sale na spratu Biblioteke Ljubiša R.Đenić u Čajetini dok  čitalište i dalje neometano radi sa korisnicima.

Biblioteka „Ljubiša R.Đenić“ u Čajetini je i u ovoj godini bila aktivna u organizovanju mnoštva književnih večeri, promocija, izložbi i manifestacija. Trenutno se u njenim prostorijama, u sali za održavanje svih dešavanja, vrši renoviranje, ali je čitalište i dalje otvoreno i neometano radi sa korisnicima.

U ovu zgradu smo se uselili 2000. godine kada je za potrebe biblioteke sređena i kompletno opremljena. Tako je sada stiglo na red da se ponovo malo uredi i ovih dana se izvode radovi na saniranju i rekonstrukciji poda i krečenju, a očekujemo da će radovi trajati još dvadesetak dana, rekla je pomoćnik direktora Biblioteke Ljubiša R.Đenić Ljiljana Rakić.

On je navela da će za vreme trajanja radova književna dešavanja biti izmeštena u ogranak na Zlatiboru.

U biblioteci se vredno pripremaju i za ovogodišnji Međunarodni beogradski sajam knjiga koji se održava od 19. do 27. oktobra.

Mi ćemo se, kao i svake godine, pojaviti na Sajmu u sklopu užičkog izdavaštva. Predstavićemo i naša izdanja. Ovom prilikom biće promovisana knjiga Snežane Đenić “Dimitrije Tucović – intimni svet radničkog viteza”. Sva ostala izdanja koja su izašla tokom ove godine će biti izložena na štandu užičkog izdavaštva tokom trajanja Sajma, tako da će posetiocima biti omogućeno da ih pogledaju, navela je Rakić.

Izdanja čajetinske biblioteke koja će se naći na štandu užičkih izdavača, pored pomenute knjige o Dimitriju Tucoviću su: „Zločin na Zlatiboru“ Milisava R.Đenića, „Azbukometke“ Mirjane Stakić, „Drugost“ Jagode Jeremić, „Goli otok – ostrvo mraka“ Ilije Misailovića, „Otisak u pesku vremena“ Save Borčić, „Suze ispod belog čaršava“ Ivane Malek kao i publikacije akademskih slikara Dragana Dimića i Vladana Terzića.

-Biblioteka će i ove godine odlazak na Sajam iskoristiti da nabavi da nabavi ona izdanja , na prvom mestu, za koja su zainteresovani naši čitaoci, a budući da pratimo produkciju izdavačkih kuća u Srbiji, potrudićemo se da nabavimo i izdanja za koja smatramo da bi trebalo da se nađu na policama naše biblioteke i tako omogućimo našim čitaocima da lakše dođu do njih, kazala je Rakić.

 

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
light rain
17.3 ° C
17.3 °
17.3 °
59 %
2.1kmh
93 %
Pet
15 °
Sub
15 °
Ned
15 °
Pon
16 °
Uto
18 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime