- REKLAMA -
5.6 C
Užice

Snaga žene menja svet

- REKLAMA -

Zdrav način života i redovni pregledi su najbolja preventiva, zaključak je današnjeg druženja sa članicama Savetovališta za žene sa invaliditetom obolele od raka Jefimija i Srpskim forumom protiv raka dojke Evropa Dona Srbija koje već tradicionalno obeležavaju Međunarodni mesec borbe protiv raka dojke na poslednjoj stanici Gold gondole. Uz poruku Snaga žene menja sve“ u okviru Meseca posvećenog dobrostanju žena, zlatiborska gondola ugostila je ove hrabre žene želeći da doprinese njihovom oporavku i pridruži se brojnim društveno odgovornim preduzećima u menjanju svesti zajednice.

Foto: Gold gondola

Oktobar je za naše preduzeće svake godine vreme kada se udružujemo kako bismo podigli svest o ovom zdravstvenom problemu i pružili podršku ženama koje se suočavaju sa specifičnom životnom situacijom. Kako je Gold gondola članica Klastera zdravstvenog, velnes i SPA turizma Srbije, saveti za izbalansiran život i aktivnosti u prirodi samo su neki od sadržaji kroz koje gondola tokom cele godine inspiriše posetioce na promenu životnih navika. Članstvo u ovom Klasteru je samo jedan od načina da gondola naglasi važnost zdravih stilova života u savremenom društvu koje je sve više pod stresom.

Svake godine ističemo važnost zdravih stilova života i boravka u prirodi i na taj način se povezujemo sa različitim institucijama i udruženjima. Već nekoliko godina sa Savetovalištem „Jefimija“ radimo na razvijanju svesti i prenošenja informacija na temu brige o zdravlju i preventive raka dojke. Izabrali smo oktobar kao Međunarodni mesec borbe protiv raka dojke da se okupimo i obeležimo ga na Gold gondoli kao Mesec posvećen dobrostanju žena. Naš cilj je da, između ostalog, skrenemo pažnju fizičko i mentalno zdravlje žena i da ukažemo na to koliko stres i svakodnevna jurnjava zahtevaju mnogo napora. Zato bi morali da iskoritimo određene načine za relaksaciju koje upravo pruža naša gondola: boravak u prirodi, drugačiji pristup ženama, popusti na ženski program u Gondola šopu i šetnje koje će biti tokom ovog meseca. Mi volimo da kažemo da „Snaga žena menja svet“ želeći da im pomognemo da tu snagu pravilno upotrebe. Mi svake godine u preduzeću imamo sistematske preglede u okviru kojih je pregled dojke obavezan što je velika stvar koju činimo za naše koleginice. Takođe, imamo dobrovoljno zdravstveno osiguranje koje firma plaća za sve zaposlene kroz koje oni mogu da korite različite usluge na račun tog osiguranja i premije koju plaćamo. Sada nam je svest potpuno drugačija u odnosu na pre nekoliko godina kada smo počeli da sarađujemo sa „Jefimijom“. Zahvalila bih se našim dragim saradnicima iz hotela „Queen of Zlatibor“ koji su nam izašli u susret prilikom organizacije čime smo pokazali da zajedničkim snagama možemo osvetliti put ka boljoj budućnosti, bez raka dojke, rekla je direktorka JP Gold gondola Zlatibor Bojana Božanić.

Ovo je već treća godina da se obeležava Ružičasti oktobar na Gold gondoli, a okupile su se članice iz celog Zlatiborskog okruga gde funkcioniše Savetovailšte Jefimija.

Veoma smo ponosne da je ova akcija na Gold gondoli jedina autentična aktivnost koja se dešava na široj teritoriji Srbije, a da nije vezana za Beograd. Mislimo da je vreme da i drugim delovima Srbije budu posveće ove aktivnosti kako bi se razvila svest. Ovaj broj od 35 članica koje su danas došle govori da možemo uticati na prevenciju, ali i da pomognemo da se veliki broj žena oporavi i prođe dobro kroz proces lečenja, rekla je predsednica Savetovališta Jefimija i potpredsednica Foruma Evropa Dona Srbija Slavica Simić.

Rak dojke je najčešće maligno oboljenje kod žena, ali uz ranu dijagnozu i pravovremenu terapiju, šanse za uspešno lečenje su značajno veće.

Ovo je način da se žene relaksiraju i provedu vreme sa svojom porodicom i da se odmore od svih uloga od kojih se umore. Onima koje imaju problem ovo je podsetnik kako možemo da napravimo vreme za sebe da bismo sačuvale svoje zdravlje. Primarni „Jefimijin“ zadatak je da podrži ženu koja prolazi kroz proces lečenja i kasnije kada završi sa lečenjem da joj pomgne u izmeni loših navika i podrži da ostane u toj novoj priči, rekla je potpredsednica Savetovališta Jefimija dr Maja Gulan.

Foto: Gold gondola

Zlatibor je poznat kao planina pogodna za odmor, oporavak i lečenje zbog umerene klime i izuzetno prijatnog ambijenta. Zahvaljujući specifičnoj klimi i karakterističnim vazdušnim strujanjima, ovaj prostor je omiljena vazdušna banja brojnih turista. Susretanje kontinentalnih i mediteranskih vazdušnih strujanja stvara „ružu vetrova“ koji ubrzavaju lečenje i oporavak od mnogih bolesti.

Obeležavanje Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke predstavlja priliku da se podsetimo na značaj redovnih pregleda i pravovremene dijagnoze, kao i na važnost emocionalne i fizičke podrške obolelim ženama i njihovim porodicama. Ovakve akcije su povod da se svaka žena informiše o faktorima rizika, simptomima i dostupnim mogućnostima za prevenciju i lečenje.

Pored razvoja modernog koncepta turizma Gold gondola tokom cele godine pruža podršku ženama i podstiče njihovo dobrostanje kroz različite aktivnosti što će biti praksa i u narednom periodu.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
5.6 ° C
5.6 °
5.6 °
88 %
1.4kmh
1 %
Ned
16 °
Pon
18 °
Uto
20 °
Sre
19 °
Čet
15 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime