- REKLAMA -
13.7 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Zlatibor/Čajetina Sednica SO Čajetina: Božanić ponovo izabrana za direktorku Gold gondole

Sednica SO Čajetina: Božanić ponovo izabrana za direktorku Gold gondole

- REKLAMA -

Na četvrtoj sednici Skupštine opštine Čajetina koja je održana u ponedeljak, 21. oktobra  odbornici su usvojili Strategiju razvoja opštine Čajetina za period od 2024. do 2031. godine čime je okončana procedura sa više faza u kojoj se sarađivalo sa Stalnom konferencijom gradova i opština.

Usvojen je izveštaj o izvršenju budžeta za prvih devet meseci tekuće godine u kojima je budžet realizovan u iznosu od 56,9%. Izglasan je i prvi rebalans budžeta ove godine zbog izmena i na strani prihoda i na strani rashoda sa promenom od oko 19 miliona dinara. Zbog promena u finansijskm aktivnostima usvojene su i izmene planova poslovanja javnih preduzeća Eko agrar, KJP Zlatibor, Vodovod Zlatibor i Zoohigijena, a usvojeni su izveštaj i plan rada predškolske ustanove Radost.

Foto: Zlatibor press

Najviše rasprava je bilo o tačkama koje se odnose na uređivanje građevinskog zemljišta sredstvima investitora, takozvanim kompenzacijama o kojima su vladajući i opozicioni odbornici ponovo pokazali neslaganje. Ipak, na sugestiju odbornika Grupe građana Naši ljudi za naše mesto su dve tačke o priznavanju troškova investitorima povučene sa glasanja kako bi se dodatno razmotrile.

Među radovima koji su izglasani da se se sprovode kroz kompenzacije su ambulata u dvorani TRK na Zlatiboru, asfaltiranje ulice u naselju Jelena Anžujska, izgradnja mosta u zaseoku Tornik, adfaltiranje seoskih puteva.

Na mesto direktora Gold Gondole ponovo je izabrana Bojana Božanić, koja se i jedina prijavila na konkurs, a odbornici opozicije nisu glasali za njen reizbor zbog krivične prijave koja protiv nje podneta.

Doneta je i odluka o novoj organizaciji opštinske uprave po kojoj će umesto dosadašnjih šest odeljenja biti devet odeljenja, a odvajanja su napravljena u odeljenjima finansija i urbanizma.

Odbornici su jednoglasno usvojili odluku o raspisivanju izbora za Savete mesnih zajednica koji će biti održani u nedelju 8. decembra ove godine.

Predsednik skupštine Arsen Đurić je naveo da je dnevni red bio obiman i žustra rasprava, i da rad Skupštine polako ide ka efikasnijem radu na  dobrobit svih građana opštine Čajetina. Jednoglasno je usvojen i početak procesa promene poslovnika zbog uvođenja elektronskog sistema u rad lokalnog parlamenta, za šta će biti zadužena radna grupa u kojoj su predstavnici svake odborničke grupe.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
few clouds
13.7 ° C
13.7 °
13.7 °
84 %
0.9kmh
11 %
Pon
13 °
Uto
18 °
Sre
18 °
Čet
17 °
Pet
18 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime