- REKLAMA -
18.2 C
Užice
Početna Slobodno vreme Sedmica u GKC-u znaku nauke i muzičkih festivala (AUDIO)

Sedmica u GKC-u znaku nauke i muzičkih festivala (AUDIO)

- REKLAMA -

Planetarijum u užičkom GKC-u okuplja školarce

Eksplodirajuća otkrića u četvrtak

Foto izvor GKC

Naučni šou program Eksplodirajuća otkrića, naučnog komunikatora Milana Popovića, biće izveden 24. oktobra u 12, 14 i 17 časova u Velikoj sali Gradskog kulturnog centra Užice.

  • Program je do sada izveden više od 400 puta u sedam zemalja i sastoji se od niza fizičkih i hemijskih demonstracija koja nas, na najzabavniji način, uče osnovnim principima prirodnih nauka. Pričaćemo o gorivu budućnosti, tražiti vezu između vulkana Krakatau, kokica i Munkovog Vriska, i upoznati osobine definitivno najčudnije tečnosti na svetu, najavili su iz Gradskog kulturnog centra.

Filip Baralić, direktor Gradskog kulturnog centra, pozvao je mlade, učenike osnovnih i srednjih škola, da posete naučni šou, uz napomenu da je ulaz besplatan.

Foto izvor GKC

Naučni šou program Eksplodirajuća otkrića organizuje u Lazarevcu, Kraljevu, Pančevu i Užicu NVO Pokreni Srbiju, pod pokroviteljstvom Centra za promociju nauke Republike Srbije.


Revija bluz bendova u petak i subotu u GKC-u

Revija bluz bendova No2 biće održana 25. i 26. oktobra u Gradskom kulturnom centru u Užicu, u organizaciji Udruženja ljubitelja bluza i roka Vox experience, najavio je Miloš Milojević iz Udruženja ljubitelja bluza i rocka Vox experience.


Subota u GKC-u: Dan za gusle

Guslarsko veče organizuje Udruženje guslara Mihailo Milovanović u saradnji sa Gradskim kulturnim centrom, u okviru festivala Dan za gusle, posvećenog Mihailu Milovanoviću.

Guslarsko veče biće održano 26. oktobra, u 19 sati, u Gradskom kulturnom centru uoči praznika Svete Petke.

Guslarsko veče će okupiti u velikoj Sali GKC-a narodnog guslara Đorđija Koprivicu, etno pojce Ognjena i Jelenu Koprivicu, guslare Milutina Đuričića, Nedeljka Jevrića, Lazara Vitomira, Darka Lečića, Nikolaja Juzbašića, Milojka Milićevića, članove muzičkog udruženja Srpski Zlatoust, mušku pevačku grupu KUD Naš zavičaj i goste iznenađenja.  U programu će učestvovati i Tadija Milićević (frula) i Katarina Vasiljević (etno pevanje).

Podsetivši da po osmi put organizuju Guslarsko veče, Ružica Blagojević iz Udruženja guslara Mihailo Milovanović je napomenula da će tema ove večeri biti porobljena Srbija.

  • Publika je verna i dolazi u sve većem broju, napomenuo je Milojko Milićević iz Udruženja guslara Mihailo Milovanović istakavši da sve više mladih prati guslarske večeri.

Ulaz na program je slobodan.

Kuda?

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
18.2 ° C
18.2 °
18.2 °
62 %
0.7kmh
0 %
Pon
22 °
Uto
19 °
Sre
18 °
Čet
17 °
Pet
17 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime