- REKLAMA -
18.2 C
Užice
Početna Iz prve ruke Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Sastanak u Užicu sa direktorom Agencije za sprečavanje korupcije (AUDIO)

Sastanak u Užicu sa direktorom Agencije za sprečavanje korupcije (AUDIO)

Zlatiborski upravni okrug je jedanaesti okrug u kojem je Agencija od jula ove godine održala sastanaka u cilju jačanja mehanizama za sprečavanje korupcije.

- REKLAMA -

Direktor Agencije za sprečavanje korupcije Dejan Damnjanović se sastao u Gradskoj kući Užica sa javnim funkcionerima Zlatiborskog okruga kako bi ih detaljnije upoznao sa nadležnostima Agencije, pojedinostima Zakona o sprečavanju korupcije, konkretno iz oblasti prijave imovine i prihoda javnih funkcionera, sukoba interesa, novog ciklusa izrade planova integriteta,  obuke o etici i integritetu, lobiranja.

Direktor Agencije je učesnicima obećao dalju podršku u radu i najavio obilaske predstavnika Agencije upravnim okruzima jednom mesečno.

Damnjanović je napomenuo da je predložio obuke u vezi etike integriteta.

Prisutne predsednike opština Arilje, Kosjerić, Nova Varoš, Požega, Priboj, Prijepolje, Sjenica, Čajetina i Bajina Bašta, kao domaćin skupa je pozdravila  gradonačelnica Užica  dr Jelena Raković Radivojević.

  • Verujem da su teme o kojima danas govorimo svima nama jednako važne i da ćemo se kroz konkretne primere i međusobna iskustva bliže upoznati sa svim važnim detaljima. Imamo Zakone koji propisuju pravila, a sa druge strane, tu su i naši lokalni planovi usvojeni sa ciljem efikasne primene zakonske regulative. Dakle, radimo sve što je neophodno kako bi se naši loklani akti usaglasili sa zakonskom regulativom i ovaj današnji sastanak sigurno će u velikoj meri doprineti efikasnijoj izradi i primeni dokumenata vezanih za borbu protiv korupcije, naglasila je gradonačelnica Užica.
- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
18.2 ° C
18.2 °
18.2 °
62 %
0.7kmh
0 %
Pon
22 °
Uto
19 °
Sre
18 °
Čet
17 °
Pet
17 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime