- REKLAMA -
20.9 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice U toku radovi na rekonstrukciji Vodotornja na Starom gradu

U toku radovi na rekonstrukciji Vodotornja na Starom gradu

- REKLAMA -

Radovi na realizaciji projekta Rekonstrukcija Vodotornja na srednjovekovnoj tvrđavi Stari grad u gradu Užicu, odvijaju se planiranom dinamikom.

U proteklom periodu radilo se na izgradnji temelja razbijača matice u koritu reke Đetinje i ti radovi komletno su završeni. Takođe, izvedeni su i radovi na izgradnji temeljne ploče Vodene kule kao i radovi na otkopavanju i čišćenju postojećeg starog bunara. Trenutno se izvode radovi na zidanju postojećeg bunara i započeti su zidarski radovi na izgradnji spoljašnjeg zida Vodene kule.

Foto: Grad Užice

I vremenske prilike idu na ruku izvođačima pa se i svi planirani radovi odvijaju bez većih problema. Firma MPP Jedinstvo ima rok od godinu dana odnosno do jula 2025. godine da završi sve radove. Radove na rekonstrukciji Vodotornja na Starom gradu finansiraju grad Užice i Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije, a preko programa EU PRO Plus koji sprovodi UNOPS.

Ukupna vrednost projekta je 906 hiljada dolara, od čega je 374 hiljade dolara vrednost donacije, a 532 hiljade dolara su sredstva grada Užica.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
20.9 ° C
20.9 °
20.9 °
53 %
2.2kmh
5 %
Pon
18 °
Uto
18 °
Sre
18 °
Čet
17 °
Pet
18 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime