- REKLAMA -
9.3 C
Užice
Početna Naslovna Opština Nova Varoš pomaže verske zajednice

Opština Nova Varoš pomaže verske zajednice

- REKLAMA -

Opština Nova Varoš je dodelila ukupno 8,3 miliona dinara udruženjima građana i verskim zajednicama za realizaciju projekata koji su pristigli na nedavni konkurs. Srpska pravoslavna crkva i Islamska verska zajednice su dobile ukupno oko dva miliona za realizaciju šest projekata, prenose Varoške novine.

Sredstva u iznosu od 700 hiljada dinara su odobrena za projekat Hrama Svete Trojice u Novoj Varoši pod nazivom Energetska sanacija hrama i parohijskog doma.

Rok za realizaciju odobrenih projekata je 31. decembar ove godine. Budžetska sredstva u ukupnom iznosu od oko šest miliona dinara dobila su 24 udruženja iz oblasti socio-humanitarnog rada, poljoprivrede, protivpožarne zaštite, kulture i zaštite životne sredine.

Najviše sredstava su dobili Lovačko udruženje Kozomor i Udruženje proizvođača jagodičastog voća Zlatni breg. Lovcima je odboreno 950 hiljada dinara za završetak radova na lovačkom domu u Božetićima, dok će opština sa 900 hiljada dinara pomoći projekat unapređenja voćarske proizvodnje udruženja Zlatni breg.

Izvor i foto: Varoškenovine

Radio Luna/M.P.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
broken clouds
9.3 ° C
9.3 °
9.3 °
64 %
2.4kmh
74 %
Pon
10 °
Uto
17 °
Sre
21 °
Čet
20 °
Pet
15 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime