- REKLAMA -
3.5 C
Užice
Početna Iz prve ruke Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Vanredna situacija u Lučanima, Arilju i Ivanjici

Vanredna situacija u Lučanima, Arilju i Ivanjici

- REKLAMA -

Zbog jake kiše, koja pada od jutros, bujični potoci u delovima zapadne Srbije su se izlili i voda je prodrla u seoska domaćinstva i pojedine javne objekte. Mnoge  saobraćajnice su pod vodom, a u Lučanima, Arilju i Ivanjici je proglašena vanredna situacija.

Kritično stanje je u skoro svim selima Gornjeg Dragačeva, kao i u delu Guče, a Milivoje Dolović, predsednik opštine Lučani, rekao je da su sa tog područja evakusani ljudi iz dvadesetak domaćinstava.

Prema proceni iz lučanske opštine, čije su ekipe i mehanizacija na terenu, pod vodom je oko sto kuća. Vodostaj  Bjelice raste, poplavljeni su srednja škola i fudbalski stadion, a velike štete su i na putnoj infrastrukturi, zbog čega je saobraćaj otežan, a na nekim deonicama je u prekidu.   

Na području Arilja, u selu Latvica ne radi osnovna škola. U Požegi su poplavljeni Dom zdravlja i Poljoprivredna školu „Ljubo Mićić“, kao i njive u selima Visibaba, Prijanovići, Pilatovići, Radovci i oko Ariljske rampe.

U Ivanjici, gde je takođe loša situacija, poplavljene su kuće i pokrenuta klizišta, a pod vodom su delovi pojedinih putnih pravaca, pa se saobraćaj otežano odvija. 

U Užicu, iz viših zona voda se slivala u cenar grada i usporavala saobraćaj, jer su rešetke za kišnu kanalizaciju na kolovizu bile zapušene i nisu mogle da propuste kišnicu. Vodostaj reke Đetinje raste, ali u Gradskom štabu za vanredne situacije kažu da od Đetinje, ukoliko ne bude kiše narednih sati, ne bi trebalo da preti opasnost.

Tekst: N.K./Foto:Radio D Lučani

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
3.5 ° C
3.5 °
3.5 °
90 %
1.5kmh
0 %
Uto
17 °
Sre
22 °
Čet
22 °
Pet
19 °
Sub
14 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

jedan komentar

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime