- REKLAMA -
17.1 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Uspeh užičkih osnovaca na Republičkom takmičenju u edukativnoj robotici (AUDIO, VIDEO)

Uspeh užičkih osnovaca na Republičkom takmičenju u edukativnoj robotici (AUDIO, VIDEO)

- REKLAMA -

Učenici Prve osnovne škole Kralja Petra II iz Užica, Dragica, Luka i Andrej su ostvarili najbolje rezultate na kvalifikacionom takmičenju u robotici koje je proteklog vikenda održano u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u Beogradu.

Pre dve godine škola je kao donaciju dobila pet robota, i tada smo kao prvi iz Zlatiborskog okruga učestvovali na Republičkom takmičenju MBot-robota. Na osnovu tih uspeha dobili smo drugi robotički Abeliks komplet sa kojim smo prošle godine zauzeli drugo i ove godine prvo mesto” izjavio je Goran Bojović, nastavnik Informatike u Osnovnoj školi Kralj Petar II. On je dodao da o masovnosti takmičenja govori podatak kako u Kini učestvuje 500.000 takmičara u kvalifikacijama. Bojović je istakao kako je kruna niza manifestacija Svetsko prvenstvo u kome učestvuju takmičari sa svih kontinenata.
Goran Bojović – Izjava

“Svako u ekipi je imao svoj zadatak, a ja sam se najviše bavila preprekama i programiranjem. Bili smo veoma složni i organizovani” izjavila je Dragica Gavrilović, učenica VII razreda. Ona je naglasila kako su programiranje i robotika budućnost,  a takmičenje dobar osnov za uspešnu karijeru u toj oblasti.
Dragica Gavrilović – Izjava

Moj zadatak na ovom takmičenju je bio da sklapam prepreke i nastavke za robota uz pomoć kojih će robot uspeti da izvrši određene zadatke” rekao je Luka Majkić, učenik V razreda, za Radio Lunu.
Luka Majkić – Izjava

Najteže su bile prepreke koje smo sklapali jer nismo znali kako će izgledati” izjavio je Andrej Stevanović, učenik V razreda i posebno naglasio kako su mu od uzbuđenja zaklecale noge kada su čuli da on i ekipa idu u Šangaj na Svetsko prvenstvo u edukativnoj robotici.
Andrej Stevanović – Izjava

VIDEO

Izvor: Radio Luna/ Dušan Raičević

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
17.1 ° C
17.1 °
17.1 °
36 %
1.1kmh
10 %
Uto
17 °
Sre
22 °
Čet
22 °
Pet
19 °
Sub
21 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

866 komentari

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime