- REKLAMA -
12.8 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Porez na imovinu iz ugla građana(AUDIO)

Porez na imovinu iz ugla građana(AUDIO)

- REKLAMA -

Građani treba da budu bolje informisani zbog čega je važno da plaćaju porez, da preuzmu odgovornost, ali i da znaju da imaju mogućnost da na neki način kreiraju donošenje odluka gde novac koji se prikupi na kraju ode

Okrugli sto su organizovale građanske inicijative. Plan je da se okupe lokalne samouprave i da se dođe do građana odnosno da se čuje koji je njihov ugao gledanja.
U Užicu je trebalo da se okupe predstavnici iz oko deset gradova i opština. Događaju su prisustvovali predstavnici Užica, Sjenice i Malog Zvornika, a gostima su se obratili Nataša Čorbić, Bojana Selaković i Alexander Grunauer.

Nataša Čorbić je istakla cilj ovog projekta.

– Građani ne treba da gledaju na ovo kao na još jedan vid nameta, kao samo još jednu dodatnu obavezu i udar na njihov kućni budžet, već kao mogućnost za ulaganje u razvoj sopstvenog grada. Rezultati ovog okruglog stola će biti deo daljeg procesa političkog dijaloga. Sve zaključke koje budemo izdvojili će sam program dalje predstavjati i insistirati na tome da se, kada dođe do menjanja zakona, zakon menja kako bi građanima olakšali plaćanje poreza, navodi Čorbićeva.

Istaknuto je da građani treba da budu bolje informisani zbog čega je važno da plaćaju porez, da preuzmu odgovornost, ali i da znaju da imaju mogućnost da na neki način kreiraju donošenje odluka gde novac koji se prikupi na kraju ode.

Ovo je prvi u seriji od pet okruglih stolova koji će biti održani u Srbiji. Srpska Vlada je sa Švajcarskom odlučila da se taj projekat proširi na veći broj lokalnih samouprava, 50 njih, i da se poveća procenat naplate poreza na imovinu i sprovođenje zakona koji se isto zovu.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
12.8 ° C
12.8 °
12.8 °
98 %
0.7kmh
100 %
Pet
18 °
Sub
20 °
Ned
22 °
Pon
24 °
Uto
22 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime