- REKLAMA -
12.8 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Auto sedišta za decu, tema održane obuke

Auto sedišta za decu, tema održane obuke

- REKLAMA -

Prebrzo premeštanje deteta iz sedišta suprotno smeru vožnje u ono koje je u smeru vožnje, nedovoljno pričvršćena baza sedišta u sedište vozila, nedovoljna zategnutost pojaseva i vezivanje dece u jaknama, najčešće pravljene greške

Udruženje Roditelj Užice je održalo u subotu obuku za savetnike za preglede i pravilna montiranja dečjih auto sedišta za tim na nivou grada.

bile: prebrzo premeštanje deteta iz sedišta suprotno smeru vožnje u ono koje je u smeru vožnje, nedovoljno pričvršćena baza sedišta u sedište vozila, nedovoljna zategnutost pojaseva i vezivanje dece u jaknama (zimi u skafanderima).
Osim članova Udruženja Roditelj, u timu su i predstavnici Gazela auta, Saveta za bezbednost u saobraćaju opštine Čajetina, tehničkog pregleda Remontnog centra, saobraćajne policije, Saobraćajne škole i prodavnice dečje opreme Menda.

Instruktorka iz Beograda Ivana Mihajlović je prenela svoje višegodišnje iskustvo timu od trinaest osoba, a narednog dana na gradskom trgu su organizovani pregledi za zainteresovane sugrađane. Mnogi budući roditelji su došli po savete za odabir prvog auto sedišta.

– Odziv je bio i veći nego što je bilo očekivano, pa se, zahvaljujući savesnim roditeljima, ti mališani voze bezbednije, navode iz užičkog Udruženja Roditelj.

Iz Udruženja Roditelj kažu da je značajna novina to što se u Užicu tokom cele godine, ne samo pred odlaske na godišnje odmore, mogu obaviti besplatni pregledi i na više mesta u gradu može pomoći roditeljima oko nedoumica.

Zainteresovani na fejsbuk stranici Udruženja Roditelj Užice mogu se dobiti sinformacije i na telefon Gazela auta 062 514 535

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
12.8 ° C
12.8 °
12.8 °
98 %
0.7kmh
100 %
Pet
18 °
Sub
20 °
Ned
22 °
Pon
24 °
Uto
22 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

132 komentari

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime